Balonima i umjetnim gavranima protiv jata čvoraka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I dok su stanari Kolodvorske ulice odahnuli nakon što su jata čvoraka koja su im danima zagađivala okolicu i automobile odletjela, muka je prešla na korisnike zelene gradske tržnice. Radi li se o istim jatima ili nekim drugima, posve nevažno, ali u tamošnjim krošnjama trenutno obitavaju stotine ptica i pritom uneređuju i stolove i suncobrane, ali i ponuđeno voće i povrće što ljuti kako prodavače, tako i kupce.

Žale se i prodavači i kupci

I kupcima i prodavačima jako smeta što je jedna od najljepših zelenih tržnica u Hrvatskoj tako prljava, a najviše ih muči to što se uprava Tržnice, kažu, ne zamara previše s ovim problemom.

- Dođite oko 6 ujutro ovdje pa ćete onda vidjeti što zateknemo kada otvaramo štandove i koliko se tu ptica sjati, na stotine. A iza sebe ostave samo nered. Ovdje nam zna biti parkiran kombi sat vremena dok iskrcamo sve stvari na stolove, i u tih sat vremena bude kompletno prekriven ptičjim izmetom. Svakodnevno ga moramo voziti na pranje. To je stvarno jako ružno. Svaki mjesec Tržnici dajemo deset tisuća kuna za najam stolova, jer imamo jako puno robe, a oni se ne udostoje riješiti nam taj jedan jedini problem. Više puta smo im se žalili, ali nam oni samo poruče da odemo ako nam smetaju ptice, jer će se uvijek naći novi zakupac. Pogledajte te suncobrane na što liče. Ako ih zatvorimo, onda će nam stolovi biti prljavi. Mislite da kupci to ne vide? Pa i nas je sramota, vjerujte mi. Stvarno izgleda nehigijenski, a da ne govorim o tome koliko smrdi, rekla nam je jedna prodavača koja je željela ostati anonimna kako bi izbjegla probleme s upravom, no dok smo razgovarale, u toj su nam se priči odmah pridružili i drugi prodavači i svi su rekli sve potpuno identično.

Kako su istaknuli, mnogi su prodavači odustali od pulske tržnice upravo zbog ovakvih problema. Ukazali su nam i na štandove s robom, onih nekoliko koliko ih je još preostalo uz pulsku tržnicu, jer su drugi pobjegli zbog napornih ptica koje im samo unerede štandove i robu. Na ovom dijelu, prema Robnoj kući, situacija je zaista katastrofalna: pod i krovovi štandova su u potpunosti prekriveni izmetom koji se iz dana u dan samo gomila ovdje. (Patricija SOFTIĆ, Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter