Balkanskim metodama do mjesta za parking

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije dugo trajao pokušaj gradskih službi da uspostave red u Danteovoj ulici u centru Umaga. Niti mjesec dana od postavljanja netko je razvalio jedan od tri stupica koja su trebala prijeciti nepropisno parkiranje, odnosno ulaz na Šetnicu sv. Pelegrina po kojoj su se vlasnici lokala/stanova bezbrižno vozili.

Dakle, stanje na terenu izgleda ovako: izbijeni stupic tek je nataknut na postolje, tako da izgleda kao da je fiksiran. Ipak, njegova nakrivljenost odmah govori da nešto ne štima. Taj i još jedan stupic desno povezuje lanac, koji je  postavila gradska služba u slucaju potrebe ulaza servisnih vozila. Cijenjeni vozaci automobila koje je naš fotoobjektiv uhvatio in flagranti, da bi ušli, morali su najprije izvuci stupic.

I eto rješenja za borbu protiv ljetne gužve i kronicnog nedostatka parkirnih mjesta: uništi gradsku imovinu i komotno parkiraj tamo gdje se ne smije! Što reci, osim da su prokušane balkanske metode, koje podrazumijevaju uporabu sile, najbolje.

Iz gradske su uprave porucili da ce na teren poslati komunalne redare da pokušaju utvrditi tko je uništio stupic, što nece biti lako. Naruceni su novi pilomati, od kojih ce jedan završiti i tamo. Kada bude postavljen, daljinski upravljac za njegovo spuštanje/dizanje imat ce samo servisne službe, što bi trebalo uvesti reda, saznali smo od dogradonacelnika Maura Jurmana.


Podijeli: Facebook Twiter