Baljanska noć sve do jutra

Plesačice zumbe
Plesačice zumbe

U samoj špici sezone Općina Bale i njena turistička zajednica organizirali su tradicionalnu Baljansku noć. Raznovrsni program odvijao se na dva mjesta, najvećem Trgu La Musa i živopisnom Trgu Tomasa Bemba, a na feštu je došlo mnogo posjetitelja, koji su uz zabavu mogli uživati u bogatoj autohtonoj enogastronomskoj ponudi.

U bogatom programu kojeg je vrckavo vodila Zdenka Gudelj, zvijezda večeri bio je Mladen Grdović sa svojim bendom Romantic. Nastupali su i popularni Koktelsi. U uvodu u Baljansku noć, koja je potrajala do jutra, u pratnji dua Magnolija pjevao je Davor Marović.

Večer je inače svojom promenadom po baljanskim ulicama i trgovima otvorila mjesna limena glazbe Mon Perin. Potom je publiku zagrijavala plesna grupa kluba Zumba.

Uz Baljanskoj noći u akvatoriju uvala Colone i San Polo su održane regate županijskog prvenstva u jedrenju za klase optimist i radial. Biciklistički klub Axa organizirao je tradicionalnu biciklijadu, na kojoj su biciklisti po velikoj vrućini savladali 50 kilometara dugu stazu. U sportskoj zoni Laconovo održan je turnir u malom nogometu, na kojem je pobijedila mjesna momčad Fenix.

Baljanska noć organizira se kao zahvala vjernim turistima koji većinom već godinama posjećuju Bale i njihova dva kampa Colone i San Pol. U prvom kolovoškom vikendu u kampovima, hotelu Grisa i brojnim baljanskim apartmanima boravilo je 2.800 turista. Do sada je ostvareno 115 tisuća noćenja, šest posto više nego prošle godine. Tradicionalno, baljanske kampove najviše posjećuju Slovenci, a potom Nijemci i Talijani. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter