Baljanska noć: Fortuna donijela Rovinjcu automobil


Čini se nemogućim, no Baljanima je pošlo za rukom, ili bolje rečeno muzikom, da u pitoresknom gradiću, i to na dva trga - Bembo i La musa - organiziraju dva koncerta, s recimo tako, dijametralno suprotnom glazbom.

Naime, na Trgu Bembo, u organizaciji članova udruge Kamene priče, odvijala se treća večer sedmog po redu izdanja Last minute open jazz festivala, na kojem su nastupali izvrsna Jasna Bilušić sa svojim bandom te brazilski Ronaldo Santiago Quartet.

Istovremeno, kojih tristotinjak metara dalje, na Trgu La musa svoje je poklonike zabavljao Serđo Valić, nakon kojeg je pozornicu zauzeo Dražen Zečić te iza ponoći i grupa Night Express. A sve ostalo oko bina - bila je rijeka ljudi, koja je uživala, ovisno o ukusu, u onom što su svjetla pozornice pružala. Dva glazbena žanra, dvije pozornice i jedan gradić - to je sinoćnja glazbena i telegrafska slika Baljanske noći.

No, ono što je ovu noć izdvojilo od ostalih, a ne mislim pritom na veliku ponudu ića i pića, prodaju suvenira i svakojakih slastica, puno prijateljskih pozdrava i susreta bila je i bogata nagradna lutrija baljanskog TZ-a koja je bila pun pogodak i dodatni mamac za dolazak. Po cijeni od 20 kuna po listiću, igralo se, uplaćivalo i očekivalo najbolje. No, božica Fortuna, a njoj je pripomogla i 7,5-godišnja djevojčica Martina, odabrala je laureate, koji su praćeni pljeskom publike pola sata iza ponoći dolazili na binu i preuzimali vrijedne nagrade. Sve četiri nagrade, a riječ je o mountan bikeu, televizoru, skuteru i glavnoj nagradi automobilu volkswagen up, došle su u prave ruke.

- Uistinu sam pozitivno šokiran. Uplatio sam tek jedan listić, reda radi. Kad sam čuo svoj broj, osjećao sam kao da me grom ošinuo, kaže nam Igor Jurković iz Rovinja, kojemu su dobri susjedi Baljani poklonili automobil.

U opisu Baljanske noći, dakako, ne smije se izostaviti ni ponoćni vatromet, koji je osvijetlio grad i tisuću sretnih pogleda i nasmijanih lica uprtih visoko u nebo. Vatromet i lutrija okončani su sat vremena iza ponoći, a sama je Baljanska noć potrajala još dugo,  do ranih jutarnjih sati. (Napisala i  snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter