Baljanska La Grisa najbolji obiteljski hotel u Hrvatskoj

Hotel La Grisa (N. O. R.)
Hotel La Grisa (N. O. R.)

Iako radi tek četvrtu sezonu, mali obiteljski hotel La Grisa i njegov vlasnik Lutvo Murić mogu se pohvaliti ne samo brojnim, već i atraktivnim nagradama i priznanjima. Posljednja u nizu sredinom je mjeseca pristigla na njihovu adresu, kada je na Danima turizma u Poreču vlasniku hotela uručena prva nagrada u desetoj po redu akciji "Adrian" kojom Slobodna Dalmacija bira najbolji mali i obiteljski hotel u zemlji.

- Priča o obiteljskom hotelu La Grisa počela je 2005. godine, kada u pitoresknim Balama kupujemo prvu nekretninu i u jednu cjelinu spajamo osam katastarskih čestica. Sedam godina kasnije, otvaramo hotel s dvadeset dvije sobe i dva apartmana, restoran s tradicionalnom istarsko-mediteranskom kuhinjom u kojem se isključivo nude autohtoni proizvodi, domaće i kvalitetno ulje, sedamdesetak vrsta vina te voće i povrće iz vlastitog vrta, kaže Murić, koji je u svoj san uložio oko 3,5 milijuna eura.

- Uloženi trud se isplatio. Osim što iz godine u godinu dobivam priznanja, koja potiču i gode, ono što me čini zadovoljnim je i činjenica da svi - a riječ je o dvanaest stalno zaposlenih i osam stalnih sezonaca - djelujemo kao obitelj. Tu atmosferu osjećaju i gosti i mislim da je to jedan od razloga što se u La Grisu gosti iznova vraćaju, objašnjava tajnu svog uspjeha Murić.

- U odnosu na lani broj gostiju je povećan za 15 posto i možemo se pohvaliti s više od 5.200 ostvarenih noćenja. Najveći broj gostiju pristiže iz Njemačke, a slijede ih Austrijanci, veli Lutvo Murić, koji ne zaboravlja spomenuti korektan odnos s baljanskom Općinom i TZ-om.

No, kako kaže poduzetni vlasnik hotela, na lovorikama se ne živi. Stoga je pokrenuo i širenje La Grise kojoj će dodati još kuća u nizu te spojiti šest katastarskih čestica.

- Na tom novom prostoru, za koje ovih dana iščekujemo građevinsku dozvolu, nalazit će se zatvoreni bazen, wellness, fitness, kongresna dvorana, zubna ordinacija kao i deset smještajnih jedinica. Ako sve bude išlo planiranim ritmom, do kraja godine započet ćemo s građevinskim radovima, a već u 2017. godini nadamo se otvaranju novog i proširenog dijela La Grise, objašnjava  ponosni vlasnik najboljeg obiteljskog hotela u Hrvatskoj za 2015. godinu.

Na konferenciji za novinare održane u Balama u povodu osvajanja vrijedne nagrade bio je i načelnik Edi Pastrovicchio, koji je također izrazio zadovoljstvo svrstavanjem hotela La Grisa prvo među top 10 u zemlji, a potom proglašenjem najboljim malim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj. Ujedno, to je i vrijedno priznanje, ali i promocija Bala, zaključio je načelnik te dodao i da je upravo ideja, stara desetak godina, o Balama kao gradu-hotelu na ovom i vrlo konkretnom primjeru zaživjela u pravom smislu te riječi. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter