Baljani podržali gradnju doma za odrasle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika vecina gradana Bala, sa samo osam glasova protiv, tajnim se glasovanjem na zboru u sportskoj dvorani izjasnila za gradnju doma za odrasle. Dom ce se graditi na prostoru izmedu sportske dvorane i državne ceste Pula - Trst. Moci ce primiti dvjesto korisnika, koje ce opsluživati stotinjak zaposlenog osoblja.

Opcinski nacelnik Edi Pastrovicchio je uz video projekciju idejnog plana pojasnio da ce dom imati sedam tisuca kvadrata korisnog prostora, a nalazit ce se na parceli od 14 tisuca kvadrata koja je u vlasništvu opcine. Imat ce apartmane od 45 kvadrata i plivacki bazen.

- Naši stariji i nemocni moraju koristiti usluge doma u Rovinju i teško im je odvojiti se iz svoje sredine. Kada sagradimo dom moci ce ostati u svojem mjestu, ali i kod kuce, koristeci dom kao dnevni boravak. Racunamo da ce prilog za dom dati Plinio Cuccurin, koji je pomogao i izgradnju naše sportske dvorane, istaknuo je Pastrovicchio.

Sam Cuccurin je rekao da ce zapošljavanje sto osoba biti dodatni poticaj za razvoj Bala, kao što je to 60 njih koje u sezoni zapošljava društvo Mon Perin u dva autokampa i turistickoj agenciji. Po njegovoj procjeni dom bi se mogao otvoriti za cetiri godine. Sama opcina nece sudjelovati u financiranju njegove gradnje, vec ce uložiti svoje zemljište i pripremiti projektnu dokumentaciju.

Govoreci o pripremi ovogodišnje turisticke sezone Cuccurin je naglasio da Mon Perin ulaže 1,2 milijuna kuna u internet u kampovima, opremanje kamping mjesta, uredenje cesta i sanitarnih cvorova.

- Zbog sudskih sporova oko vlasništva nad zemljištem s državom još ne možemo u planirane investicije u hotele, pa zbog toga uredujemo kampove. Društvo Mon Perin ima na racunu 15 milijuna kuna, pa je spremno za investicije, ali i pomoc opcini ako slucajno dode do proracunske krize. Obecava nam se dobra sezona, jer nam je buking preko interneta jaci za gotovo tri puta nego lani u ovo doba, a smještaj u mobilnim kucicama u sezoni smo vec prodali, rekao je predsjednik udruge Mon Perin Plinio Cuccurin.


Podijeli: Facebook Twiter