Bales se ne sjeca da je pobio afganistanske civile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stožerni narednik Robert Bales, osumnjicen za ubojstvo 16 afganistanskih civila, ne sjeca se toga dogadaja, izjavio je u ponedjeljak navecer njegov odvjetnik John Henry Browne nakon prvog sastanka sa svojim branjenikom u vojnom zatvoru u Kansasu.

- On se ne sjeca svega što se dogodilo te veceri. To ne znaci da pati od amnezije. Postoji mnogo drugih mogucnosti, rekao je novinarima Browne, koji ima iskustva u zastupanju višestrukih ubojica, ukljucujuci i poznatog serijskog ubojicu Teda Bundyja.

Browne se sastao s Balesom u vojnom zatvoru u Fort Leavenworthu, u koji je narednik prevezen u petak i smješten u samicu. Bales još nije formalno optužen, ali to se može ocekivati do kraja tjedna.

Zasad ga se sumnjici da je 11. ožujka napustio svoju bazu, ulazio u kuce afgansitanskih seljaka i pobio 16 civila, ukljucujuci devetero djece i tri žene, u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana.

Bales je americki ratni veteran. Služio je tri rotacije u Iraku i ovo mu je bila prva u Afganistanu. Njegov vojnicki dosje je besprijekoran, ali je imao problema u svom privatnom poslovnom životu pa je tako zbog loših investicija izgubio kucu na Floridi.


Podijeli: Facebook Twiter