Bale spojile razlicite umjetnicke izricaje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovogodišnja tema 'Bale - carobnost jednog mjesta' bila je vrlo opširna, no moc umjetnika sastoji se u tome da uhvate okret boja i odsjaj zraka koji se mogu vidjeti po našim kamenim ulicama i kucama, a koji bude cudne osjecaje i inspiriraju na umjetnost", rekao je Ennio Malusa', zadužen za kulturne programe u Opcini, na jucerašnjem otvaranju 45. izdanja Castrum Vallisa u galeriji Ulika.

Ove su godine radove poslala 64 autora, a izložba traje do 30. srpnja. U pratecem katalogu Ljiljana Kencel Drandic piše da je tema pružila mogucnost da se iznesu impresije vezane uz Bale, bajkovito kameno srednjovjekovno mjesto.

- Šezdesetak je umjetnika ujedinilo svoju energiju koja je rezultirala zajednickom izložbom. Neki se isticu silovitom imaginacijom, drugi naglašenim koloritom ili dinamicnošcu izvedbe, dok treci tiho pricaju price o ljudima, kucama, prirodi, ljubavi, osamljenosti i izoliranosti u suvremenom svijetu... Neki suvremeno kroce svojim putem, koloristicki i tematski ujednaceno, a neki su u traženju, istice Kencel Drandic i dodaje da uz mnoštvo razlicitih izricaja sve izlagace vežu naoko nevidljive spone. Bliskima u njihovoj razlicitosti cine ih zajednicki interesi i Bale.

Nakon izložbe održan je koncert šansonijera Srdana Depola na Trgu Tomasa Bemba.


Podijeli: Facebook Twiter