Bale: Otvara se agencija i jedriličarski klub

Alvise Benussi, Martina Poropat i Massimo Piutti u društvu mladih jedriličara (N. O. R.)
Alvise Benussi, Martina Poropat i Massimo Piutti u društvu mladih jedriličara (N. O. R.)

Direktor baljanskog Trgovačkog društva "Mon Perin", Massimo Piuti, na jučerašnjoj je konferenciji za novinare predstavio nove suradnike tvrtke, te najavio dva nova projekta. Konkretno, s radom započinje Agencija "Mon Perin Castrum" i Jedriličarski klub "Mon Perin Wind". Po njegovim riječima oba će nova sadržaja uveliko doprinijeti ponudi i kvaliteti sadržaja u Balama, a već sutra biti i sastavnim dijelom razvojnog plana starogradske jezgre i njenog pretvaranja u jedinstveni grad-hotel.

- Turistička agencija "Mon Perin Castrum" osnovana je ove godine s ciljem objedinjenja privatnog smještaja, standardizacije usluge i stvaranja jedinstvenog baljanskog branda. A da bi sve to i postigli Agencija je do sada sklopila ugovore sa 48 smještajnih objekta, koji u 114 jedinica raspolažu s 300 ležaja, ili 67 posto ukupnog kapaciteta u Balama, rekla je Martina Poropat, zaposlenica nove agencije, u kojoj će se do prvog lipnja, odnosno do početka rada u novim prostorima, zaposliti još dvoje djelatnika.  Također, Poropat je predstavila i nove Web stranice Agencije, pohvalivši se da je u vremenu od početka godine do danas, na istima registrirano trideset pet posto više posjeta nego li u istom periodu prošle godine dodajući, također, da je u istom vremenu ostvareno i osam posto više noćenja nego li lani. 

O novoosnovanom Jedriličarskom klubu "Mon Perin Wind", rečeno je da je on logičan slijed razvoja sportskih aktivnosti u Balama, ali i želje samih mještana.

- Osnivanjem jedriličarskog kluba povinovali smo se željama i zahtjevima Baljana, koji su pored mogućnosti bavljenja tenisom, nogometom i odbojkom poželjeli novi sportski sadržaj, ovaj put okrenut k moru. Konkretno, kupljeno je deset jedrilica klase "Optimist" jedna jedrilica "Snipe" te potpuno opremljen čamac s izvanbrodskim motorom, rekao je Piutti, odgovorivši da je u njihovu nabavu utrošeno oko 300 tisuća kuna.

Od Piuttija smo doznali i da će pored škole jedrenja za najmlađe, koju će voditi iskusni i poznati jedriličar i višegodišnji trener Alvise Benussi, i ponuda kampa biti obogaćena jedriličarskim uslugama i tečajevima jedrenja za goste, ali i lokalno stanovništvo. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter