Bale: Iskrvario zbog rana od krhotina stakla

Alex Unussich sa suprugom na ljetovanju (Il Piccolo)
Alex Unussich sa suprugom na ljetovanju (Il Piccolo)

Talijanski turist iz Trsta 44-godišnji Alex Unussich preminuo je zbog iskrvarenja iz rana zadobivenih od krhotina stakala toaleta u kampu Mon Perin u Balama, utvrđeno je obdukcijom tijela koja je obavljena na Patologiji pulske Opće bolnice, rekla nam je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović te dodala da policija i državno odvjetništvo utvrđuju sve okolnosti nesretnog događaja koji se zbio u srijedu oko 20.20 sati.   

Kao što smo izvijestili Alex Unussich je u to vrijeme išao u toalet s kćerkicom, a kada se našao ispred zatvorenih dvokrilnih staklenih vrata, desno krilo se rasprsnulo te su krhotine popadale i nanijele mu ozljede po prsima i trbuhu, a kobna je bila ozljeda vrata. Djevojčica srećom nije ozlijeđena, a Unussich je okrvavljen otrčao do petnaestak metara udaljene parcele na kojoj je uz kamp prikolicu bila njegova supruga. Do dolaska Hitne medicinske pomoći, koja je na mjesto nesreće stigla iz Rovinja za 15 minuta, krvarenje su mu, po pisanju tršćanskog Il Piccola, pokušavali zaustaviti supruga i brat, ali je ono bilo tako obilno da se ubrzo onesvijestio te umro. Ekipa hitne pomoći uzaludno ga je oživljavala 40 minuta. Na mjesto nesreće stigla je i policija koja je napravila očevid, a do sada nije razjašnjeno kako je došlo do pucanja stakla. Radi se o nekoliko milimetara debelom, kaljenom staklu. Tijelo preminulog prevezeno je na obdukciju u pulsku Opću bolnicu.  

Prekjučer, kada smo se u kampu raspitivali o nesretnom događaju neki su nam gosti rekli da se staklo rasprsnulo samo od sebe, dok je Unussich stajao ispred njih, a pojavila se i priča da ih je samo dotaknuo. Zašto su se vrata rasprsnula nitko ne zna, neki kažu da je to bilo staklo s greškom, neki da je greška počinjena prilikom montiranja vrata, neki pak da je došlo do sjedanja betonske konstrukcije... Direktor kampa Massimo Piutti nije spekulirao kako i zašto se nesreća dogodila.  

- Nadležni provode istragu, ne mogu o tome ništa reći, izjavio nam je u četvrtak te izrazio žaljenje zbog nesretnog događaja.  

U Balama su mnogi konsternirani zbog stradavanja člana obitelji koju su poznavali. Naime, supruga Alexa Unussicha je mještanka Bala, tamo je išla u školu i stanovala do prije nekoliko godina kada se sa suprugom Alexom odselila u Trst.  

- Da, poznajem ih. Ona je bila naša vijećnica, a on je dugi niz godina dolazio više puta na godinu. Tužni smo zbog nesretnog događaja, rekao nam je načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, koji nam se javio na mobitel iz inozemstva.  

Za smrt talijanskog državljanina zanimali su se i strani novinari. Talijanski IlPiccolo na portalu je izvijestio da je Hitna medicinska pomoć iz pulske bolnice stigla za 40 minuta, što nije točno. Hitna pomoć stigla je iz Rovinja za točno 16 minuta, potvrdio nam je dr. Srđan Jerković, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Rekao nam je da se snimaju pozivi Hitnoj kao i vrijeme polaska, trasa, brzina i vrijeme dolaska na mjesto nesreće kola Hitne pomoći. Tako su u srijedu nakon poziva koji je stigao u 20.20 sati kola krenula u 20.25, a stigla na mjesto nesreće u 20.41 sat. Kretala su se prosječnom brzinom od 70 km/sat po staroj cesti, najbližoj trasi do mjesta nesreće. Na nekim mjestima kretali su se i brzinom od 100 km/sat. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

  

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter