Bale: Dva kampa i privatni iznajmljivači rade punom parom


Na održanoj konferenciji za medije direktor Turističke zajednice Općine Bale Sandro Mitton priopćio je podatak o porastu broja noćenja u kampovima San Polo i Colone te u privatnom smještaju od ukupno 20 posto u odnosu na proteklu godinu.

Analizom gostiju najveći postotak noćenja do sada su ostvarili Slovenci s 41 posto, slijede Nijemci s ostvarenih 20 posto noćenja, Talijani s pet posto, rekao je Mitton. U privatnom je smještaju registrirano 530 ležaja dok baljanski kampovi raspolažu s oko 2.500 ležaja. Oni će za goste biti otvoreni do druge nedjelje u listopadu, a do tada su im osigurani i popratni sadržaji kojima mogu upotpuniti vrijeme na odmoru.

Za razliku od lanjske izrazito kiše sezone gdje su gosti kampa bili uskraćeni za bilo koju vanjsku aktivnost pa im je bila na raspolaganju otvorena sportska dvorana u centru Bala, pod ovosezonskim suncem odrasli gosti i njihovi mališani mogu birati između jedrenja, jahanja, odbojke na pijesku, tobogana na moru, boćanja, fitnessa na otvorenom, zumbe, a u kampu svoje usluge pružaju i dva kafića, tri restorana, market, štandovi s voćem, povrćem i opremom za more. Gosti se od ove godine mogu počastiti i baldahinom, a za vožnju do Bala mogu iskoristiti turistički vlakić. (P. BARIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter