Bale: "Castle Events" bude uspavana čula

Barbara Granić, Sandro Mitton, Hrvoje Matoković i Tea Haler (N. O. R.)
Barbara Granić, Sandro Mitton, Hrvoje Matoković i Tea Haler (N. O. R.)

Od ove jeseni baljanski kaštel Bembo nastoji se profilirati u mjesto vikend druženja i zabave ili, kako su to na današnjoj konferenciji za novinare istaknuli inicijatori prošlih i budućih evenata Tea Haler i Hrvoje Matoković, prostor za sva čula. Riječ je naime, o projektu "Castle Events" u kojem se dvoje mladih pulskih poduzetnika udružilo i uz suradnju baljanskih domaćina, tvrtke Pleter Usluge, ali i potporu lokalne turističke zajednice, krenuli u akciju oživljavanja klupske, glazbene i gurmanske scene Istre.

- Ideja o suradnji, konkretno organiziranju eventa, nametnula se spontano kada je tvrtka Pleter preuzela prostor ugostiteljstva i cateringa u kaštelu Bembo, a na čijim smo ranijim događanjima i sami bili dijelom organizacije, kaže nam Hrvoje Matoković iz tvrtke HaeM Light. Upravo na tragu odlične suradnje, nastavlja Matoković, ove smo zime odlučili zajedničkim snagama napraviti drugačije evente kojima nastojimo skrenuli pozornost ne samo na fantastičan ambijent kaštela i pitoresknih Bala, već i na drugačiji pristup glazbi i gastronomiji. A da samo na pravom putu, dokaz su i tri već odrađena eventa "Halloween", "Južna Amerika u srcu Istre" te "Jack'nJazz uz Fiorin Jazz Quartet", koji su pokazali da je publika, poglavito u ovim izvan sezonskim mjesecima, gladna dobrih i kvalitetnih događanja, rekao je Matoković.

Više riječi o tome što tek slijedi podastrla je Tea Haler (Haler.T.H) i dodala da već od ove subote pa sve do kraja godine slijedi još šest tematskih evenata.

- Prvi je, dakle, već u subotu 21. studenoga apod nazivom  "Sweet &Acoustic Night" event koji ćemo zasladiti akustičnim notama Irene i Maura Giorgi, kao i vrhunskim muškantnim vinima i finger food zalogajima, a ovog puta to će biti slatki ravioli, rekla je Tea Haler. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter