Baldini: Imamo kvalitetnu listu s ljudima koji su se dokazali

Rovinjski rezultat upropastili kampisti (M. ANGELINI)
Rovinjski rezultat upropastili kampisti (M. ANGELINI)

Kandidat za istarskog župana Marino Baldini, te njegovi zamjenici, Radovan Cvek i Ljerka Peruško, predstavili su danas program koalicije SDP-HSU-SDSS-HSS-IL za lokalne izbore. Uvodna riječ pripala je Peđi Grbinu, koji je upozorio na činjenicu da su nakon tri i pol godine mirovanja na gradske ulice izašli strojevi građevinske mehanizacije.

- U proteklom se razdoblju u Puli ništa nije radilo, sve je čekalo predizbornu kampanju i lokalne izbore. No, u Istri ima primjera i uspješnih lokalnih samouprava, koje rade kada je građanima to potrebno, a ne u predizborne svrhe. Umag, Barban, Vižinada ili Fažana su primjer za to. Besplatni dječji vrtići i udžbenici za sve učenike, briga za sve građane - to je ono što moramo prenijeti na razinu cijele istarske županije. Ovo su izbori na kojima biramo čelnike istarske županije, izbori na koje građani moraju izaći kako bi poslali poruku da nisu važna krvna zrnca, da svi moraju imati jednaka prava upravljanja, da tu nema mjesta korupciji i kriminalu, kazao je Grbin.

Kandidatkinja za županovu zamjenicu, Ljerka Peruško, naglasila je rezultate postignute u posljednja dva mandata u Općini Fažana, kojom je upravljao SDP i partneri.

- Učinjeno je puno za kvalitetu života mještana, Općina je napredovala i to sad želimo prenijeti na županijsku razinu, poručila je Peruško.

Njezin kolega Radovan Cvek je poručio biračima da je njihov program prepoznatljiv te da će raditi na tome da Istra bude zemlja jednakih šansi za sve.

- Najvažnija nam je skrb o starijima i o osobama slabijeg zdravstvenog stanja. Nakon izgradnje nove pulske bolnice ostat će jedna prazna zgrada. Umjesto da svaka općina pokušava izgraditi dom za starije, na toj bi se lokaciji zajedničkim snagama mogao urediti prostor za osobe slabijeg zdravstvenog stanja. Osim toga, iz EU fondova, koji bi na sebe preuzeli 80 posto troškova, može se financirati ugradnja liftova u zgrade s četiri do sedam katova, kakvih je u Istri oko 1.180. To bi znatno olakšalo život starijima, kazao je Cvek.

- Imamo kvalitetnu listu na kojoj su ljudi koji su se već dokazali u svojim sredinama. Pokazali smo da je moguće imati besplatne vrtiće i udžbenike, tople obroke i stipendije za djecu slabijeg imovnog stanja. Pokazali smo kako se mogu napraviti prave poduzetničke zone, kao što je ona u Barbanu, ili kako je na području Vižinade u zadnjem desetljeću posađeno dva milijuna sadnica vinove loze. Naša županija dosta toga postiže, ali treba još raditi i na pravima manjina, borbi protiv korupcije… Zalagat ću se za veću suradnju na razini županije jer zajedno moramo dogovarati i razvijati prioritete naših građana, poručio je kandidat za istarskog župana Marino Baldini. (L. S.)


Podijeli: Facebook Twiter