Baldaši: Teško ozlijeden u požaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru kod mjesta Baldaši, koji se dogodio u utorak oko 14.30 sati, teško je ozlijeden Edidio C., 61-godišnji Porecan.

Ocevidom policije i inspektora zaštite od požara PU istarske utvrdeno je da je u utorak u 14.15 sati Porecan palio korov na poljoprivrednom zemljištu, ali je zbog jakog vjetra izgubio nadzor nad opožarenom površinom te se vatra proširila na susjedno zemljište.

Zahvatila je dva parkirana osobna vozila koja su služila za odlaganje alata i gnojiva. Prilikom gašenja 61-godišnjak je pokušao sprijeciti širenje vatre, no zahvatila ga je te je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u rijecku bolnicu.



Porecki vatrogasci su vatrenu stihiju ugasili u 15.30 sati, a u požaru su potpuno izgorjela dva automobila. Materijalna šteta se procjenjuje na oko pet tisuca kuna.

Inace, ozlijedeni 61-godišnjak imao je potrebnu dozvolu vatrogasne postrojbe za paljenje na poljoprivrednom zemljištu. Jedna nam je mještanka rekla da nije bilo vrijeme za paljenje vatre na otvorenom bez obzira na dozvolu vatrogasaca, upravo zbog vjetra.

Opožareno mjesto se nalazi na dvjestotinjak metara od prve naseljene kuce te nije postojala mogucnost širenja vatre na naselje. Dva automobila koja su u potpunosti izgorjela nalaze se pored puta, a zahvacena je i cijev za navodnjavanje.

Vlasnik opožarenih automobila kaže da su mu bili korisni, ako ne za vožnju, onda za rezervne dijelove.


Podijeli: Facebook Twiter