Balama lepršaju leptiri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leptir, simbol novog vizualnog identiteta Bala, osvanuo je na svim znakovima dobrodošlice na ulazu u mjesto, novim promidžbenim katalozima, kartama biciklistickih staza te planovima grada. Simbol je osmišljen kroz projekt "Bale - tako skriven mali svijet".

U starogradskoj jezgri se pokraj svih kulturno-povijesnih znamenitosti nalaze nove tabele koje daju osnovne informacije o objektu. Na novom planu grada oznaceni su i ugostiteljski objekti, trgovine, galerije, te sve što bi turistima moglo zatrebati za vrijeme boravka u Balama.

Na planu grada nisu oznaceni apartmani i kuce za odmor, koji su otiskani u novom katalogu s osnovnim informacijama o povijesti grada, buducim projektima, stancijama te prirodnim ljepotama.

Dodatno su oznacene i uredene cetiri biciklisticke staze – Dinosaur, Rimska staza, Leptir i Fontana - a uredena je i oznacena pješacka staza Sveti Mihovil. Signalizacija biciklistickih staza je uskladena s Turistickom zajednicom Istarske županije kojoj je cilj standardizirati sve biciklisticke staze na poluotoku.

U sklopu projekta je otvorena i nova turisticka agencija tvrtke Mon Perin koja je zajedno s Opcinom Bale te Turistickom zajednicom nositelj projekta.

- Zajednickim nastupom smo efikasniji, kazao je Edi Pastrovicchio, nacelnik Bala i predsjednik lokalnog TZ-a. Koncem prošle godine pedesetak je Baljana, koji su na bilo koji nacin vezani uz turizam, bilo kroz proizvodnju, prodaju ili uslugu, potpisalo sporazum o zajednickom nastupu na tržištu, a ovo su i prvi konkretni rezultati.

Sporazum je potpisan s Opcinom, trgovackim društvom Mon Perin i Turistickom zajednicom, a podrazumijeva, izmedu ostalog, i prezentaciju njihove djelatnosti na zajednickoj internetskoj stranici.


Podijeli: Facebook Twiter