Balakov odlazi u Kaiserslautern

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov službeno je rano jutros potvrdio da napušta splitsku momcad te da je s Kaiserslauternom potpisao ugovor o prelasku u tu njemacku momcad.

"Dogovor o mojem prelasku u Kaiserslautern odvijao se brzo, a s Hajdukom sam sporazumno raskinuo ugovor", izjavio je Balakov na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj oko tri sata poslije ponoci na Poljudu.
Balakov je ugovor s Hajdukom potpisao u svibnju 2011. na dvije plus jednu godinu, a to je znacilo da je bio zamišljen njegov ostanak u Hajduku i trecu godinu ukoliko u drugoj godini na trenerskoj klupi s Hajdukom osvoji naslov prvaka Hrvatske.

Balakov je kazao da je igrace Hajduka o svojem odlasku izvijestio nakon sinocnje prvenstvene utakmice na Kantridi protiv Rijeke u kojoj je Hajduk pobijedio 3:0.
"Meni je žao zbog odlaska, a jednako tako je bilo žao i igracima ", rekao je Balakov. Za Split je rekao da je "pozitivno lud grad", a i Hajduk je, kazao je "pozitivno lud, što nije slucaj sa svakim klubom".

Upitan što ga je motiviralo da preuzme momcad Kaiserslauterna koja trenutno zauzima posljednje mjesto u Bundesligi, Balakov je kazao da u nogometu ne postoje jamstva, ali treba dobro raditi i imati vjeru u uspjeh.
"Kaiserslautern je u teškoj situaciji, ali dat cu sve od sebe da momcad ostane u prvoj njemackoj ligi", istaknuo je Balakov te dodao da ce vec u cetvrtak otici u Kaiserslautern.

U Hajduku još nije odluceno tko ce naslijediti Balakova. Neslužbeno se kao izglednog kandidata za tu dužnost spominje bivši igrac Hajduka Mišo Krsticevic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter