Bal vampirica u Kringi


Najstrašnija Noć vještica na Zemlji zbiti će se sutra u Kringi, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u križanskom caffe baru "Vampire".

Manifestacija je nazvana "Bal vampirica", a njen glavni, zabavni dio održat će se u velikom šatoru na križanskom igralištu od 21 sat, pa do ranih jutarnjih sati. Osobitost ovog događaja, između bezbrojnih tematski povezanih s proslavom Halloweena jest posvećenost nadnaravnim bićima iz istarskih pučkih predaja te posebice inspiracija legendom o Juri Grandi, vampiru iz Kringe. Susret je zamišljen u tri dijela: red gastronomije, red kulture i red zabave. Stoga manifestacija za zainteresirane gurmane započinje već u 17 sati u konobi "Danijeli" u istoimenom obližnjem zaseoku gdje će po promotivnim cijenama gostima biti ponuđen Grandov jelovnik s vampirskim jelima.

U 20 sati premijerno će se u Kringi odigrati predstava "Grando – legenda o istarskom vampiru" autora i redatelja Siniše Kovača koja je realizirana u produkciji zagrebačkog kazališta "Pierre Vally Teatar". Radnju predstave inspirirale su istarske pučke priče, legende i običaji koje će nekoga prestraviti, a nekoga nasmijati do suza.

Održat će se također natječaj za najbolju amatersku fotografiju Bala vampirica, a pravila natjecanja mogu se pronaći na Facebook stranicama Općine Tinjan. Organizatori manifestacije su Općina Tinjan u suradnji s križanskom tvrtkom Bala. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter