Bajrektarević svladao Siposa

Mirzet Bajrektarević osvojio je internacionalni naslov profesionalnog prvaka Hrvatske u poluteškoj kategoriji
Mirzet Bajrektarević osvojio je internacionalni naslov profesionalnog prvaka Hrvatske u poluteškoj kategoriji

Mirzet Bajrektarević osvojio je internacionalni naslov profesionalnog prvaka Hrvatske u poluteškoj kategoriji. U punom Pattinaggiu, u borbi koja je bila šlag borilačkog spektakla "Pula night fight", pulski je boksač svladao Mađara Petera Siposa.

Bila je to sedma borba u Bajrektarevićevoj karijeri "bez majice" i njegova sedma pobjeda, dok je Sipos u svojoj devetoj borbi upisao treći poraz.

U ogledu dvojice boksača s kontra gardom, prve tri runde trajalo je ispitivanje protivnikovih mogućnosti uz laganu Bajrektarevićevu inicijativu, da bi od četvrte runde pulski boksač preuzeo potpunu dominaciju.

Nije mu smetala ni činjenica da nikad dosad u svojoj karijeri nije u komadu imao 30 minuta "živog" boksa, već je "progonio" protivnika po ringu, koristio svaku priliku da zada jedan od svojih razornih udaraca i na kraju potpuno zasluženo, jednoglasnom sudačkom odlukom, stigao do pobjede nad čvrstim Mađarom.

Kao uvod u spektakl poslužile su tri borbe u kickboxingu, disciplina K-1. U prvoj, u kategoriji do 86 kg, sučelili su se Edin Brkičević iz pulskog Trojana i Filip Grgurić iz porečkog Kinga.

Bila je to borba u kojoj je Brkičević umješno koristio svoju prednost u visini, nožnim udarcima (high kickovima i low kickovima) nanosio "štetu" svom protivniku koji se nije uspijevao približiti kako bi se nametnuo svojim boksačkim tehnikama te je pobjeda sasvim zasluženo, jednoglasnom odlukom sudaca, pripala pulskom borcu.

Druga borba bila je u kategoriji do 81 kg između Ive Mošnje iz pulskog Kapitol Gyma i Eugena Brleka, člana opatijskog OFC-a. Opatijcu je ovo bila prva borba u karijeri i premda je opći dojam bio da neće uspjeti "preživjeti" ni 20 sekundi, uspio je, uz gromoglasnu podršku publike, izdržati do kraja borbe u kojoj je slavio njegov protivnik. U trećoj, ujedno i najneizvjesnijoj borbi u kojoj je viđena i najveća izmjena udaraca, susreli su se u kategoriji do 71 kg "kingovac" David Dobravac i "trojanac" Niki Ružić, a jednoglasnom odlukom sudaca pobjeda je pripala Porečanu.

Poslije kickboxinga, na red je došao boks, a u prvoj, prestižnoj borbi, susreli su se u super srednjoj kategoriji Stjepan Božić i Gordan Glišić, Bio je to sraz u kojem je Božić, bivši svjetski prvak po verziji WBF, u prvoj rundi s nekoliko jakih udaraca uzdrmao svog protivnika, da bi potom u drugoj, od dogovorenih osam, zaključio ovu priču.

Nije Glišić niti jednom "legao", ali nakon što mu je sudac u ringu dvaput brojao, treća Božićeva razorna serija značila je i konačni kraj ove neravnopravne borbe. A onda su u ring ušli Bajrektarević i Sipos. (I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter