Bajrektarević protiv Tchoule traži 12. pobjedu

Leo Tchoula i Mirzet Bajrektarević (M. ANGELINI)
Leo Tchoula i Mirzet Bajrektarević (M. ANGELINI)

Večeras će u Pattinaggiju ponovno vladati boks. S početkom u 20 sati ova će pulska dvorana ugostiti drugo izdanje boksačkog spektakla naziva "Pula fight night" šlager kojega će biti borba između Mirzeta Bajrektaerevića i Kamerunca s njemačkom putovnicom Lea Tchoule. Ukupno će se pulskoj i ostaloj publici večeras u šest borbi predstaviti borci iz Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, dok je ženski meč otkazan.

Kakve ćemo borce danas moći vidjeti u ringu dalo se naslutiti tijekom jučerašnjeg vaganja održanog u Sport studiju Tadić smještenom na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" pod ravnanjem poznatog hrvatskog boksačkog menadžera Harija Gorjana. Pred brojnim boksačkim legendama među kojima je, ne samo visinom, stršio nekadašnji boksač Pule Aleksandar Risimić, borci su jedan za drugim prilazili vaganju i liječničkom pregledu. Najteži boksač večeras bit će tako Miloš Dovedan sa 112,9 kilograma, čime je punih 12 kilograma teži od svog suparnika Ivice Bačurina.

S najviše pažnje iščekivao se, dakako, dolazak na vagu aktera centralnog meča. Bajrektarević je vagu zaustavio na 79,7 kilograma, a njegov se suparnik pokazao neznatno težim, imao je 81,8 kilograma. Međutim, isklesano tijelo Tchoule sugerira da danas pulskog boksača ne očekuje nimalo lagan zadatak.

- Spreman sam, u dobroj sam formi i jedva čekam početak meča. Da budem iskren, malo me "pere" i pozitivna trema. Očekujem dobar meč, jer vidim da je Tchoula u formi, a i po informacijama koje sam prikupio znam da je u punom treningu - rekao je nakon vaganja Mirzet Bajrektarević koji se večeras vraća na pulski ring nakon studenog 2012. godine i prvog izdanja "Pula fight nighta". Potom se osvrnuo na stil borbe kakav očekuje. - On je tipični fajter, boksač koji stalno ide naprijed i udara prilično široko krošeima. Ja sam nešto viši, imam dulje ruke i nastojat ću iskoristiti tu svoju prednost. Dakle, ne smijem ući u otvorenu borbu, već pametno odboksati. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter