Bajrektarević izgubio od Abatangela

Prvi profesionalni poraz - Mirzet Bajrektarević (M. ANGELINI)
Prvi profesionalni poraz - Mirzet Bajrektarević (M. ANGELINI)

Nakon sedam ostvarenih pobjeda, pulski boksač Mirzet Bajrektarević upisao je prvi profesionalni poraz. U borbi u poluteškoj kategoriji koju je odradio u predgrađu Torina, suci su pobjedu dodijelili njegovom protivniku, domaćem predstavniku Stefanu Abatangelu. Takav završetak meča je, blago rečeno, iznenadio Bajrektarevića.

- Šokiran sam sudačkom odlukom - nije krio Mirzet Bajrektarević. - Znao sam da moram biti uvjerljivo bolji od Abatangela da ga dobijem na njegovom terenu i u tome sam uspio, dominirao sam tijekom cijelog meča te sam očekivao glatku pobjedu. On je odmah krenuo prema naprijed, no brzo sam ga primirio i već mu u prvoj rundi jednim lijevim aperkatom razbio arkadu.

Poslije je Abatangelo bio malo oprezniji, preuzeo sam inicijativu, deklasirao sam ga i on je doslovno preživljavao taj meč. Na kraju borbe bio je sav u krvi, dok ja praktički nisam imao veću ogrebotinu, jedino što me boljelo bile su obje šake od udaraca u njegovu glavu.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Obistinilo se na kraju ono što je Bajrektarević rekao u najavi ovog meča, a to je da bi bilo najbolje da ga riješi prekidom, jer ako budu odradili svih šest predviđenih rundi, Abatangelo će biti u prednosti kod sudaca. To se i potvrdilo te je tako Talijan u svojoj 22. borbi upisao 18. pobjedu.

- Dugo se na kraju čekala odluka sudaca, koji su svi bili Talijani, i na kraju su njega proglasili pobjednikom. Ne znamo ni bodovnu razliku, ni da li je bilo jednoglasno, samo su došli i njemu digli ruku. Abatangelo je bio fer i korektan, došao je poslije do mene i podigao mi ruku u zrak, čak je i obećao da će mi poslati snimku meča - istaknuo je Bajrektarević.

- Svjestan sam činjenice da, nakon što je prije tri mjeseca poražen u borbi za naslov prvaka Europe, još jedan poraz u nizu ne bi bio dobar za njega i da su stoga suci malo "potegnuli", no nisam se mogao pomiriti s takvom odlukom i odmah smo uložili žalbu.

Kako se radilo o prestižnoj borbi, a ne za neku titulu, rečeno mi je da će teško doći do promjene odluke, no još uvijek taj meč nije službeno uveden kao pobjeda Abatangela. Sve zasad stoji u zraku, probat ćemo barem dogovoriti uzvrat ako se već ne može poništiti meč. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter