Bajkovite slike i torbice Marine Dželalija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetak slika i isto toliko rucno izradenih unikatnih torbica porecka je umjetnica Marina Dželalija Jakominic nedavno predstavila na samostalnoj jednodnevnoj izložbi u restoranu Hrast. Slike manjih formata nastale su tijekom ove godine, a karakteriziraju ih bajkovite i surealne tematike te stilizirani i koloristicki likovi, radeni kombiniranom tehnikom novinskog kolaža, akrila, tuša i ugljena.
Pažnju okupljenih privukle su i torbice radene od skaja i samta, od kojih je svaka unikatna po obliku, boji i dekoraciji.

- Inace se bavim grafikom, a kako ona obicno zahtijeva više prostora, onda sam se odlucila za izradu torbica jer je to bilo jednostavnije. I tako je zapravo iz zezancije nastala serija torbica koja je ljudima svidjela, na njima se prepoznaju se likovi sa slika, kaže Marina, profesorica likovne kulture koja je likovnu umjetnost završila na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Doživljaj cijele izložbe uvelicali su decki iz porecke grupe God.name kojima je ovo ujedno bilo i prvo zagrijavanje prije ljetnih nastupa.

Svi ovi radovi, ali i mnogi drugi ove plodne autorice cijelog ce ljeta biti predstavljeni na prodajnoj izložbi u privatnoj galeriji u Glavinicevoj ulici porecke starogradske jezgre.


Podijeli: Facebook Twiter