Bajkeri protutnjali gradom u ritmu grmljavine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bajkeri su danas opet protutnjali gradom, ovaj put prateći ritam grmljavine i munja koje su prošarale oblačno pulsko nebo i na ulice spustile par kapi kiše upravo kada je defile krenuo.

Moto klub Twin Horn MC i ove godine, a već je 23. godina zaredom, organizira susret motociklista i ljubitelja motocikala iz cijelog svijeta čiji je dio neizbježni defile kroz grad, od Vallelunge do Stoje i natrag, kroz sam centar grada – Rivu, Giardine i podno Arene.

Zajednička fotografija

U ovoj vožnji kroz grad aktivno sudjeluju vozači kao i publika koja ih bodri dok prolaze, a neki se možda i čude što je sada ovo. Promet je nakratko u gradu morao stati kako bi otprilike tisuću i pol motocikala prošlo gradskim ulicom i vratilo se u bazu na Vallelungi.

Na Rivi su pak nakratko zastali da bi napravili zajedničku fotografiju, a unatoč ćudljivom vremenu koje je neke možda i spriječilo da se pridruže defileu, sve je prošlo u najboljem redu.

Nakon defilea program je danas bio standardan - stunt moto show pa Custom show, da bi kraj dana označio koncertni program uz The Trio - Tribute to ZZ Top, Sister Soul & Blaxperts i Čuvare svirala, a bio je tu i neizbježan sexy show. Podsjetimo da manifestacija traje od srijede, a zbog nje je u Pulu je stiglo više od 20 tisuća bajkera, neki su do Vallelunge vozili čak iz Rusije.

Manifestacija je tako i ove godine protekla u znaku druženja i rock 'n' rolla te metalnih ljubimaca koji svoje vlasnike voze kamo god treba da bi na ovaj način uživali u životu.

Podrška Puljana i turista

Kada je manifestacija započela 1995. održavala se samo vikendom da bi se potom produžila na cijeli tjedan, a na pulskim ulicama postalo je uobičajeno vidjeti motocikliste iz cijele Europe, a i šire pa je Pula postala poznata kao bajkerski grad. Primjer toga je i ovaj defile koji svakog ljeta promatraju i podržavaju Puljani i njihovi gosti.

Moto klub Twin Horn MC Croatia manifestaciju organizira uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule te brojnih tvrtki, organizacija i pojedinaca. (M. RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter