Bajic smijenio šefa rijeckih tužitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajic smijenio je Dorisa Hrasta s mjesta županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, objavilo je i službeno Državno odvjetništvo. Privremeno je na mjesto šefa rijeckih tužitelja postavljen Darko Karlovic za kojeg neslužbeni izvori tvrde da je glavni kandidat da to mjesto preuzme, ako to bude htio.

Ova se Bajiceva odluka o Hrastu temelji na mišljenju Kolegija Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Sama rasprava o slucaju Dorisa Hrasta posljedica je ranije Bajiceve odluke o sumnjama u propuste i nepravilnosti u slucaju "Tržnice Rijeka", zbog kojih je 23. ožujka Bajic pokrenuo postupak za razrješenje rijeckog tužitelja.

No, osim ovih kadrovskih promjena posljedica ovog slucaja je i cinjenica da je rijeckom tužiteljstvu oduzet slucaj "Tržnice Rijeka" pa je predmet dodijeljen Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U slucaju "Tržnice" policija je pocetkom ožujka ove godine kazneno prijavila rijeckoga gradonacelnika Vojka Obersnela i još tri osobe, zbog sumnje da su sklopili štetne ugovore i zloporabili položaj u korist Tržnica Rijeka i tako oštetili Grad za 80 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter