Bajakovo: Spriječen šverc 11 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uspješnom akcijom carine i policije na graničnom prijelazu Bajakovo prekinut je lanac krijumčarenja droge na pravcu tzv. balkanske rute, rečeno je danas novinarima, dan nakon što je zaplijenjena opojna droga čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 215.000 kuna. Na Bajakovu je naime, jučer u jutarnjim satima spriječen pokušaj krijumčarenja gotovo 11 kilograma marihuane. Droga je 17. siječnja oko 8.30 sati otkrivena u automobilu fiat punto srpskih registracijskih oznaka kojim je 40-godišnji državljanin Srbije stigao na ulaz u Hrvatsku.

- Temeljem analize rizika, ovlašteni carinski službenik Carinarnice Osijek izdvojio je vozilo za detaljnu pretragu, a potom je u bočnim stranicama automobila, ispod tapecirunga, uočio paketiće karakteristične za pakiranje opojnih droga - opisao je novinarima na Bajakovu pročelnik Carinarnice Osijek Davor Petović. Po otkriću sumnjivih paketa, carinik je zastao s pretragom i o nalazu izvijestio policiju, nakon čega su policijski službenici, postupajući po Zakonu o kaznenom postupku, ishodili sudski nalog za temeljitu pretragu Fiata.

- U bočnim stranicama vozila pronađeno je 20 paketića u kojima je bila opojna droga tipa marihuana - skunk, ukupne težine gotovo 11 kilograma - rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić. (S. B./NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter