Bajaga: Turneja povodom 30 godina karijere

(Jelena PREKALJ)
(Jelena PREKALJ)

Večeras u 21 sat u sportskoj dvorani u umaškom Stella Marisu ugostit će jednu od najvećih legendi glazbene scene ove regije, Momčila Bajagića Bajagu koji sa sobom dovodi svoje Instruktore, a predgrupa će mu biti još jedan dobro poznati rock bend ovih krajeva, pulsko Atomsko sklonište.

Bajaga je glazbenik koji ne prestaje zanimati publiku, koja ga je sudeći po nastupim zadnjih godina u Hrvatskoj rado prigrlila. Kada je trebalo biti romantik, pokazao se kao romantik, a kada je trebalo biti angažiran i izreći svoj stav, pjevao je o ozbiljnim temama, ne bježeći od stvarnosti. Nove granice su se pojavile, ali on svoju publiku nije zaboravio, kao ni ona njega. U Umagu, kako nam je otkrio u kratkom telefonskom razgovoru prije koncerta, nije odavno nastupio.

Prije dvije godine gostovao je u Žminju, a sada se u Hrvatsku i Istru vraća u sklopu nove turneje kojom sa svojim bendom slavi 30 godina postojanja. U ožujku je održao tri koncerta za redom u Tvornici u Zagrebu, prije dva dana bio je u Dubrovniku, a nakon Umaga u sklopu turneje put ga krajem svibnja vodi u London u 101 bar Oxford streetu, poznat od davnina po nastupima najvećih britanskih bendova.

- Turneju u sklopu koje dolazimo u Umag posvećujemo 30 naše glazbene karijere, pa će publika imati prilike čuti neke naše stare stvari. Vjerujem da će svatko naći nešto za sebe, kaže Bajaga koji će se s Instruktorima na ovoj slavljeničkoj turneji biti sljedećih godinu dana. Dodaje da su uvijek na koncertima u Hrvatskoj imali dobru atmosferu i prije desetak godina i danas, što mu je vrlo drago.

Predgrupa Bajagi i Instruktorima bit će Atomsko sklonište, bend s kojim su nastupali još dok je Bajaga bio u Ribljoj čorbi, a i kasnije. I Atomci će publiku zagrijati svojim dobro poznatim hitovima. Za njihovog frontmana Brunu Langera pak, koncert na današnji dan još je jedan važan jubilej jer je na taj dan prije pedeset godina prvi put stupio na pozornicu s električnom gitarom i svirao s grupom Logaritmi u Vodnjanu.

Ulaznice se mogu kupiti još danas od 10 do 20 sati u Welcome Officeu kraj ATP stadiona. (V. HABEREITER)
 


Podijeli: Facebook Twiter