Bajaga i Instruktori prkosili kiši i vjetru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjetar, kiša i munje što su parale oblake iznad glazbenog Centra Monvi nisu sprijecile Momcilu Bajagica Bajagu i Instruktore da sinoc održe koncert koji je vec jednom bio odgoden zbog kiše. Amfiteatar prepun raznovrsne publike jednoglasno je odzvanjao stihovima koji postoje 25 godina ponovno potvrdujuci da njihovu glazbu poznaje i voli publika razlicitog dobnog uzrasta.

Iako je Bajaga na pocetku izrazio zadovoljstvo što kiša ne pada, nakon cetiri, pet skladbi, lagano je pocela sipiti da bi na kraju neumoljivo bila na granici s pljuskom. To nije sprijecilo decke da rasplešu razdraganu publiku izvedbama kao što su "Zmaj od nocaja", "Berlin", "Gore dole", "Vesela pesma", "Kiša pada kap po kap", "Bežiš od mene ljubavi", "Verujem - ne verujem", "20. vek", "Lepa Janja", "Tišina" i "Plavi safir". Na pozornicu su organizatori odmah donijeli velike suncobrane tako da su Bajaga i njegovi vjerni pratioci Instruktori, nastavili koncert u još žešcem tonu koji su pratile solaže Žileta i Bajage na gitarama, a i Sašine na klavijaturama. Kako je vrijeme odmicalo, ni kiša nije mogla ugasiti uzavrelu atmosferu i stara sjecanja na vrijeme kada je Bajaga bio na vrhuncu karijere, sladoled bio jeftin, ljeta blaža, a glazba nastajala glazbe radi.

Nakon gotovo dva sata koncerta decki su se povukli s pozornice da bi ih publika neumoljivo zvala na bis, pa su se Bajaga i Saša. Njih su dvojica odsvirali "Voz" i "Od kad tebe volim" nakon cega su im se na bini pridružili Miroslav, Žika, Cedomir i Ljubiša, odsviravši "Tamaru" i "All you need is love" i završivši još jedan u nizu odlicnih koncerata.


Podijeli: Facebook Twiter