Bajaga i instruktori napunili žminjsku Arenu


Skladatelj, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga, frontmen grupe Bajaga i Instruktori sinoć je otvorio drugu večer zabavno-glazbenog programa Bartulje, najdugovječnije i najpoznatije pučke fešte u Istri gdje je nastupao na novom koncertnom prostoru, Areno Žminj, sajmištu preko puta škole.

Bio je to ujedno i prvi nastup ovog poznatog srpskog sastava u Žminju, pa je koncert uključivši dva bisa trajao preko dva sata. Koncert je bio satkan od skladbi novijeg i starijeg datuma, a okosnica večeri bile su pjesme "Kad hodaš", "Plavi safir" otpjevane pred kraj koncerta, a prvi bis je sadržavao hitove poput "Ruski voz" i "Zažmuri".

- Volimo vas, bile su riječi kojima je Bajaga okončao koncert naglasivši pri tome kako su ih domaćini lijepo ugostili. - Bilo je biske, medice, odlične malvazije, pljukanca, a za pršut da i ne govorim. Istra je poseban planet, zaključio je Bajaga na opće oduševljenje publike koja je zdušno vokalno pratila bend tijekom cijelog koncerta.

Predgrupa ovog srpskog pop-rock sastava bili su pulski rokeri, članovi Atomskog skloništa koji su zagrijali publiku svojim poznatim hitovima.

Oni koji su bili više za domaći štih, mahom mlađa publika je za to vrijeme i nakon koncerta Bajage i Instruktora bila Zat kaštela gdje su nastupali Alen Vitasović i Replay band. (Mihaela MEDIĆ/Snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter