Bajaga i Instruktori 23. travnja u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prošlogodišnjih rasprodanog koncerta u zagrebackom Domu sportova, zatim nedavno u Splitu i Karlovcu, a povodom 20 godina rada grupe, u pulskom Domu sportova 23. travnja nastupit ce Bajaga i Instruktori. Bit ce to veliki koncert ove popularne grupe koja se nakon više od pet godina vraca u Pulu.

Ovaj ce koncert biti poseban i po tome što ce organizatori za cak 60 kuna spustiti cijene ulaznica u odnosu na one u Karlovcu gdje je Bajagu vidjelo više od tri i pol tisuce ljudi.

Bajaga i Instruktori su 2005. objavili studijski album pod nazivom "Šou pocinje u ponoc" koji se u Srbiji i Crnoj Gori u prvih tjedan dana prodao u 50 tisuca primjeraka.

Ova grupa koja je s radom pocela prve polovice osamdesetih do danas je objavila 14 albuma, a jedini kontinent na kojem još nisu nastupali je Južna Amerika. Uz osnivaca, gitaristu, pjevaca i tekstopisca Momcila Bajagica Instruktore cine basist Miroslav Cvetkovic, klavijaturist Saša Lokner, bubnjar Cedomir Macura i gitaristi Ljubiša Opacic i Žika Milenkovic.



Bajagic je karijeru zapoceo još 1974. u grupi TNT da bi cetiri godine kasnije postao ritam gitarista u Ribljoj corbi u kojoj se dokazao kao dobar auto glazbe i tekstova. S njima je snimio pet albuma, ali prva zvijezda pop-rock scene postaje nakon što se otisnuo u solo vode i okupio Instruktore. "Zažmuri", "S druge strane jastuka", "Plavi safir", "Život je nekad siv nekad žut" neke su od pjesama s kojima je ovaj sastav ušao u povijest popularne glazbe. Album "S druge strane jastuka" cesto je proglašavan jednim od najboljih jugoslavenskih albuma osamdesetih i tada je prodana u 350 tisuca primjeraka.

No, cinjenica da objavljuju nova diskografska izdanja koja publika dobro prihvaca pokazuje da ne žele živjeti na lovorikama stare slave. Kako zvuce nove pjesme i zvuce li i stari hitovi jednako snažno kao nekada, cut cemo za nešto više od tri tjedna u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter