Bagerom prekinuli telefonski vod na Giardinima

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Uslijed radova na postavljanju nove plinovodne mreže koji se izvode u Zagrebačkoj ulici, i to na dijelu od ljekarne na Giardinima prema Žutoj školi, a koji se u ovoj prvoj fazi izvode do Gavrilovića, jučer su bez telefonske linije, samim time i interneta, ostavili ulaz na adresi Giardini 14, koji se nalazi između ljekarne i Gradske čitaonice umirovljenika. Bez linije su tako, kako saznajemo, ostali jedna tamošnja auto-škola i privatni stanovi.

No, kako saznajemo, krivica nije isključivo na izvođačima radova jer oni, kako kažu, još od početka radova u Zagrebačkoj ulici muku muče s neobilježenim i nezavedenim podzemnim instalacijama. Kako ističu, velik broj podzemnih instalacija na koje nailaze uopće nisu ucrtane u projekte, niti propisno označene, a mnoge od njih izvan su funkcije već poduže vrijeme. Da se ne koriste zorno govori podatak da su od početka mjeseca prekinuli već 15-ak neucrtanih kablova, ali nisu izazvali nikakve štete pa je očito da su već bili "mrtvi" vodovi.

Međutim, u ovom je slučaju kvar prijavljen, izvođači su odmah pozvali servisere i, kako smo čuli, već se radi na otklanjanju kvara i ponovnoj uspostavi prekinutih telefonskih linija. No, ovakve situacije, ističu izvođači, mogle bi se i ponoviti i to već u trenutku kada započnu uzdužne prekope u nastavku Zagrebačke ulice, a planirano je da se radovi duž cijele ulice sve do žute škole odvijaju do sredine prosinca. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter