Bageri vladaju obalom od Pomera do Kavrana

Na pomerskoj Mući jučer su se rušili betonski molovi
Na pomerskoj Mući jučer su se rušili betonski molovi

Kao što je i najavljivano, jučer je u Pomeru nastavljeno rušenje bespravno sagrađenih molova, betoniranih terasa, nadstrešnica i betoniranih pristupa pomorskom dobru.

Kooperanti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja su bagerima, kombinirkama i pikamerima na predjelu Muće u Pomeru srušili dva mola i betonsku ploču s nadstrešnicom, koji su bili sagrađeni na pomorskom dobru. Sve su to bespravno sagrađeni objekti koji graniče s parcelom Ilije Krtalića iz Premanture.

Na terenu smo doznali da je potonji dao izjavu policiji te da je rekao da ne namjerava uklanjati ništa, već neka to učine bageri Ministarstva graditeljstva. Bageri su u Pomeru do mora morali doći protupožarnim putem budući da vlasnici okolnih parcela nisu dozvolili prolaz kroz njihova imanja. Zato su bageristi najprije prokrčili put do mora, a potom nasuli obalu, ne bi li gusjeničar mogao doći do bespravnog mola i terase. U resornome ministarstvu doznajemo da će se nakon rušenja i uklanjanja betona i šute obala vratiti u prvobitno stanje.

Glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Đurđica Čočić najavila je da će se rušenje bespravnih objekata nastaviti do konca tjedna u Pomeru. Danas će bageri biti u Kavranu kod groblja te u Marčani i Pavičinima. Građevinska inspekcija zajedno s bagerima je molove i terase rušila ovih dana u Medulinu na Kaželi te na Mukalbi. Zasad će se uklanjati bespravno sagrađeni objekti na pomorskom dobru, a potom se bageri sele u unutrašnjost Istre. (piše C. B. GALIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter