Bageri stižu do Luckići i Balarini

Asfaltiranje ceste do Luckići (A. DAGOSTIN)
Asfaltiranje ceste do Luckići (A. DAGOSTIN)

Danas bi trebalo biti dovršeno asfaltiranje prilaznih cesta za zaseoke Luckići i Balarini u mjesnom odboru Bazgalji općine Gračišće.

Radove realiziraju djelatnici Ceste Pula, tvrtke odabrane putem javne nabave, a nadzire ih Učka konzalting. Na obje dionice skinut je stari tampon, postavljena podloga debljine 20 centimetara, a cesta će se asfaltirati u širini od 2,80 metara. Dionica do zaselka Luckići dugačka je 450 metara, a do Balarini 250 metara. U oba zaselka žive po dvije obitelji. Radovi su ukupno vrijedni 300 tisuća kuna, a u 75-postotnom omjeru financira ih Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok na općinu Gračišće spada preostalih 25 posto.

- Još ima potreba za asfaltiranjem na području općine. U ovom mjesnom odboru (Bazgalji) su bez asfalta Tudori, ali bi prvo trebalo ucrtati cestu, zatim mještani traže spoj Lovrinići i Funčići, pa Sveti Juraj-Vlahovići, Gračišće-Forlani, prilaz za Baldete, spoj na batlušku stanicu, znači bez projekta Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići- Poldrugovci koji je prijavljen na europski natječaj jedno četiri kilometra su preostala, kaže gračaški općinski načelnik Ivan Mijandrušić koji je zadovoljan što je, nakon žalbe zbog odbijanja projekta, ipak uspio povući sredstva iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter