Bageri spremni krenuti u Šijanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pregledom trase pocela je realizacija projekta plinofikacije jednog od najvecih pulskih naselja - Šijane. Iako bageri još nisu izašli na teren niti je na snazi drugacija regulacija prometa, uvodenjem u posao projekt je i službeno zapoceo.

Radovi bi za koji dan trebali startati u Ulici Jurja Žakna, u dijelu prometnice izmedu dva velika trgovacka centra, odakle ce se protezati cijelom ulicom te u Divkovicevu i Valtursku.

Prvoga dana pocelo se s trasiranjem mreže, a na teren su izašle i komunalne službe, jer ce se tijekom ovih radova po potrebi presložiti postojece instalacije. Uz plinofikaciju, Grad namjerava u potpunosti rekonstruirati Valtursku ulicu.

- Cilj nam je velikim višestambenim zgradama osigurati prirodni plin prije zime, da prilikom prespajanja na novu mrežu gradani ne bi trpjeli velike posljedice. Radove zapocinjemo ljeti da bi gradani zimu, kada je sezona grijanja, docekali bezbrižni, porucio je Dean Kocijancic, direktor Plinare.

Nakon Šijane za desetak dana najavljen je pocetak plinofikacije Vidikovca, i to radovima na spoju Palisine i Rizzijeve ulice, u Prilazu Monte Cappeletta te Volticevoj.(G. ROJNIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter