Bageri "napadaju" Vidikovac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak ce djelatnici Plinare zapoceti plinofikaciju najvišeg pulskog brežuljka i jednog od vecih naselja Vidikovca.

Iako su radovi vec poceli na spoju Palisine i Rizzijeve ulice, pod opsadom teške mehanizacije ce se naci važna Volticeva ulica. Uz Volticevu, na Vidikovcu ce se radovi izvoditi i u Prilazu Monte Cappeletta.

I dok Vidikovac tek ocekuje pocetak radova, plinofikacija je vec itekako napredovala u Šijani, gdje ce uskoro velike višestambene zgrade biti prikljucene na prirodni plin.

- Za sada sve ide prema planu, stigli smo do polovice Divkoviceve ulice i Ulice Jurja Žakna, uskoro slijedi dolazak u Valtursku ulicu. Vjerujemo da bismo polovicom kolovoza vec mogli zapoceti s prikljuccima za višestambene zgrade gdje se nalazi najveci broj potrošaca, rekao je Dean Kocijancic, direktor Plinare, koji još jednom istice da se s radovima krenulo u ljetnoj sezoni kako bi potrošaci bili spojeni na prirodni energent iz Jadranskog mora do sezone grijanja.

U drugoj polovici kolovoza radovi plinofikacije u Valturskoj ulici bit ce, pretpostavlja se, pri završetku te ce krenuti njena potpuna rekonstrukcija te ce se pod opsadom Plinare od rujna naci Koparska ulica. Radovi ce se izvoditi od novog kružnog toka, gdje su instalacije položene prilikom izgradnje, do križanja s Kukuljevicevom ulicom.

Usporedo s Koparskom ulicom u fazi pripreme su natjecaji i ishodovanja dozvola za plinofikaciju dionice Rizzijeva - Krležina ulica na Verudi, te za Monvidal, gdje se pocetak radova takoder ocekuje dolaskom jeseni.


Podijeli: Facebook Twiter