Bageri na Marleri krajem godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja golf resorta na Marleri kod Ližnjana nece poceti polovicom rujna, kako je bilo najavljivano na proljece.

Ekipa investitora predvodena Draženom Ladicem i Sinišom Slijepcevicem iz zagrebacke tvrtke GTC prije ljeta je prikupila sve potrebne dokumente za kojima su trcali deset godina potrošivši pritom više milijuna eura.

Koji je razlog odgadanju radova, nije nam poznato. Lana Pavic iz ureda za odnose s javnošcu GTC-a kaže da za sada nema konkretnih informacija kad ce oni poceti, no moguce je da ce to biti do kraja godine, rekla je.

Nacelnik Opcine Ližnjan Srecko Ševerlica  tvrdi da ovaj projekt nije upitan.

- Kao što smo najavili prije ljeta, taj je projekt napokon oživio. Investitori su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i, koliko je meni poznato, zadnje su se aktivnosti odvijale vezano uz stupanje u posjed šumskog podrucja koje je bilo u vlasništvu RH.

Rijec je o 15 parcela s oko 50 hektara šume. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva je izdalo rješenje o izdvajanju tih parcela iz šumsko-gospodarske osnove, što je znacilo da se tvrtka Marlera golf može uknjižiti kao korisnik zemljišta, rekao je Ševerlica.

Podsjetimo, Slijepcevic nam je proljetos izjavio da ce  na Marleri zasaditi novih tisucu stabala, iako ih na toj lokaciji sada ima tek stotinu. Radovi bi trebali trajati otprilike tri godine. Projekt golfa na Marleri vrijedan je 150 milijuna eura.


Podijeli: Facebook Twiter