Bageri na hirdobazi uznemirili Štinjance

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redakciju su nas nazvali nazvali Štinjanci zabrinuti zbog bagera koji se pojavio tik uz more na hidrobazi na Puntiželi. S obzirom na to da u tamošnjem mjesnom odboru nisu znali o kakvim je radovima rijec, nazvali smo procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata. On je radove povezao s beach barovima koji bi ondje uskoro trebali biti postavljeni.

Naime, prema njegovim rijecima, prema Planu upravljanja pomorskim dobrom, za ovu godinu utvrdene su mikrolokacije za tri objekta na podrucju hidrobaze, a za daljnje upite uputio nas je na Vijece za koncesijska odobrenja, koje donosi odluke o tome tko dobiva koncesiju.

Marina Gržinic Buric, iz spomenutog vijeca, rekla nam je da su na tom podrucju u koncesiju dane cetiri mikrolokacije, i to za postavljanje kioska za pružanje ugostiteljskih usluga na pomorskom dobru. Beach barovi trebali bi biti postavljeni kod lucice Štinjan, na sredini kod drugog mola, odnosno kod poligona, zatim na pocetku hidrobaze iz smjera Fažane, odnosno kod ograde prema Valbandonu, te jedan u autokampu Puntižela.

Koncesije na tom podrucju na godinu dana dobili su Albert Antonic, Kristijan Šebelic, Saša Moda d.o.o. i Oliver Kramar. Na pitanje je li za lokacije proveden natjecaj, Gržinic Buric odgovorila nam je da nije, i to stoga što su za cetiri mikrolokacije bila tek cetiri zahtjeva.

Na naše pitanje zna li što rade bageri na obali, a što je posebno uznemirilo mještane, odgovorila je da se, prema njezinim saznanjima, ondje ne obavljaju nikakvi radovi, vec se vjerojatno radi o cišcenju obale. Iako se, kako je rekla, ne radi o gradskoj plaži, u Gradu su ipak odlucili donekle urediti taj dio. Navela je i da su napravili i podvodni snimak razrušenih molova, ali se oni za sada nece dirati.

Da bageri ne pripremaju teren za gradnju, potvrdila nam je i Tamara Plec iz Grada Pule, koja je rekla da oni tek odnose otpiljene ostatke starih, hrdavih šina i odvaljene betonske komade s obalnih zidova i rampa po kojima su se nekada spuštali hidroavioni te je dodala da taj dio obale rapidno propada, no usprkos tome ljeti je prepun ljudi. Kako je rekla, u more se nece zadirati. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter