Bayernu Superkup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europski nogometni prvak Bayern pobjednik je ovosezonskog UEFA-ina Superkupa nakon što je u Pragu svladao pobjednika Europske lige Chelsea sa 7:6 (2:2, 1:1, 0:1) boljim izvođenjem 11-eraca, a hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić odigrao je svih 120 minuta za Bayern.

Bayern i Chelsea odigrali su odličnu utakmicu u Pragu, Chelsea je dva puta vodio, te su ga samo sekunde dijelile od pobjede, ali na kraju je ipak slavio njemački sastav.

Fernando Torres doveo je londonski klub u vodstvo u 8. minuti, a na 1:1 izjednačio je Franck Ribery u 47., te se s tih 1:1 otišlo u produžetke.

Na samom početku dodatnih 30 minuta Eden Hazard je u 93. minuti donio novu prednost "plavima", te je taj rezultat stajao sve do sudačke nadoknade drugog produžetka. A tada je samo nekoliko sekundi prije isteka vremena Javi Martinez pogodio za 2:2 i 11-erce.

Prilikom izvođenja udaraca s bijele točke svih pet igrača Bayerna bilo je precizno, dok je petom izvođaču kod Chelseaja, Romeluu Lukakuu njemački vratar Manuel Neuer obranio udarac i tako donio pobjedu svojoj momčadi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter