Bayern u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je vecina nogometnog svijeta priželjkivala finale Barcelona - Real Madrid, za naslov prvaka Europe 19. svibnja u Munchenu borit ce se Chelsea i Bayern. Nakon što je Chelsea u utorak izbacio Barcelonu, za novo iznenadenje pobrinuo se Bayern koji je u Madridu nakon boljeg izvodenja jedanaesteraca pobijedio Real Madrid 4:3.

'Kraljevski klub' je u regularnom dijelu utakmice slavio 2:1, rezultatom kojim je okoncana i prva utakmica u Munchenu. Golove za Real zabio je Cristiano Ronaldo (6-11m, 14), a za goste Arjen Robben (27-11m). Prilikom izvodenja kaznenih udaraca za Real su promašili Ronaldo, Kaka i Ramos, a za Bayern Kroos i Lahm. Hrvatski reprezentativci Ivica Olic i Danijel Pranjic, nažalost utakmicu su pratili s klupe za pricuve.

Bavarcima ce to biti deveto finale Kupa/Lige prvaka, a do sada su slavili cetiri puta. Posljednji put prije 11 godina. Chelsea je do sada samo jednom igrao u finalu elitnog natjecanja Starog kontinenta, 2008. godine kada je londonski klub izgubio od Manchester Uniteda nakon izvodenja jedanaesteraca. Zanimljivo, Bayern je postao tek cetvrti klub u povijesti ovog natjecanja koji ce europski naslov braniti na svom stadionu. Prije Bayerna to je uspjelo Realu (1957), Interu (1965) i Romi (1984), a jedino Rimljani nisu iskoristili prednost domaceg terena.

Bio je to dramatican i iscrpljujuci sudar dvaju europskih 'teškaša' koji su ukupno osvojili 13 titula prvaka Europe. U prvom poluvremenu vidjeli smo fantastican nogomet, visokog ritma s tri gola i ukupno 17 udaraca upucenih prema vratarima. Prilike su sijevale sa svih strana i pravo je cudo što nije bilo i više pogodaka. No, nastavak je donio oprezniju i mirniju igru. Rezultat 2:1, identican kao u prvoj utakmici, oba je kluba vodio barem u produžetak, pa nije bilo potrebe 'juriti bez glave'. Premda je nakon 'ludih' 45 minuta bilo teško vjerovati kako u nastavku nece biti pogodaka, to se na koncu i dogodilo. Golova nije bilo niti u produžetku pa je pobjednik dobiven udarcima s 'bijele tocke". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter