Bayern potvrdio prolazak, Atletico demolirao Milan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bayern je u laganom ritmu došao do neriješenog rezultata i poslije 2:0 iz prve utakmice lako prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Milan je potučen u Madridu nastavivši jednu od najlošijih sezona u novijoj povijesti, nakon što ga je Atletico u potpunosti ponizio s 5:1 u dvije utakmice i potvrdio prolazak među osam najboljih na Starom kontinentu.

Bayern - Arsenal 1:1 (0:0)

Schweinsteiger (55); Podolski (57)

Arsenal je došao u München pokušat napraviti čudo i nadoknaditi zaostatak od 2:0 iz prve utakmice, ali od takvog scenarija je bio kilometrima daleko. Iako je Wenger izveo izuzetno napadački sastav na terenu se to uopće nije primjećivalo i bilo je očito da gosti iz Londona nemaju prevelikih šansi protiv branitelja titule Europskog prvaka.

Bayern je od prve minute nametnuo svoju igru, imao posjed lopte i činilo se da u svakom trenutku može svladati vratara Arsenala. Najopasniji igrač u prvom dijelu bio je Robben koji se našao u dvije odlične prilike, ali su oba njegova pokušaja bila neuspješna. Prvo je loše zahvatio loptu nakon odličnog centaršuta Riberyija, da bi njegov drugi pokušaj Koscielny blokirao i spriječio siguran pogodak.

Bavarci su u potpunosti zagospodarili terenom i "topnici" iako su imali zaostatak od dva gola iz prve utakmice u prvih 45. minuta nisu stvorili niti jednu priliku, dok je Bayern uspio postići pogodak preko Martineza koji je opravdano poništen zbog zaleđa. To je sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu, gdje je Bayern dominirao bez pravih prilika, dok Arsenal nije ništa pokazao sa čime bi mogao ugroziti veliku prednost Bayerna iz prve utakmice.

Sve ono što je nedostajalo u prvom dijelu, dogodilo se po povratku sa odmora. U drugom poluvremenu vidjeli smo sve, prilike, otvorenu igru na obje strane i ono što je najvažnije golove. Brojni napadi domaćih isplatili su se u 55. minuti nakon prodora Riberyija koji pronalazi Schweinsteigera, kojeg je obrana Arsenala zaboravila, a on rutinski svaldao vratara gostiju za vodstvo od 1:0. I tek tada, kada je pitanje pobjednika u ovom meču praktički bilo riješeno "topnici" odlučuju uzvratiti udarac.

Praktički iz prve prilike Arsenal je došao do izjednačenja preko Podolskog. Krilni napadač Arsenala je gotovo iz mrtvog kuta uspio s lijeve strane savladati nemoćnog Neura i izjednačiti rezultat.

Poslije izjednačujućeg pogotka, Bayern je smirio igru i ritam utakmice je značajno pao u posljednjih pola sata igre. U takvoj igri Mandžukić je propustio zadati završni udarac Arsenalu, kao i Müller koji nije realizirao jedanesterac u sudačkoj nadoknadi jer je Fabianski zaustavio njegov udarac i spriječio pobjedu Bayerna i u drugoj utakmici. Na kraju Bayern - Arsenal 1:1.

Atletico Madrid - Milan 4:1
Diego Costa (3, 85), Arda Turan (40), Raul Garcia (71); Kaka (27)

Atletico Madrid je na "Vicent Calderonu" istrčao pun samopuzdanja nakon pobjede u prvoj utakmici i do vrha napunio mrežu nemoćnog Milana u glavnom gradu Španjolske.

Milan se nadao i jedva čekao uzvrat u kojemu je želio spasiti sezonu i uz veliku borbu domoći se četvrtfinala Lige prvaka, ali sve nade rossonera Atletico je ugasio poslije samo tri minute igre kada je Diego Costa stavio točku na "i" u ovoj priči.

Juanfran je lako probio po desnoj strani, pronašao Kokea koji centrira u peterac gdje Milanovi odbrambeni igrači zaboravljaju na najopasnijeg napadača domaćih Costu, a novopečeni reprezentativac Španjolske donosi prednost svom timu.

Tračak nade Milanu donio je u 27. minuti Kaka nakon odličnog prodora Balotellija koji je uposlio Brazilca čiji se udarac od Juanfran odbija u mrežu za izjednačenje gostiju.

Ipak, pet minuta prije kraja prvog poluvremena "milo za drago" se vratilo Milanu nakon udarca Arda Turana koji pogađa Ramija i lopta vara Abbiatija i završava u samom kutu njegove mreže za novo vodstvo Madrižana.

Drugo poluvrijeme Atletico je nastavio s potpunom dominacijom koja je okrunjena golom Garice nakon asistencije Gabija, gdje je nadvisio obrambene igrače Milana i glavom smjestio loptu u mrežu za ogromnih, Atletico - Milan 3:1.

Madrižani se nisu tu zaustavili i veliku pobjedu potvrdili su pet minuta prije kraja utakmice kada je Soso prošao kao "brzi vlak" pored obrane Milana i praktički donio loput do Coste koji preciznim udarcem od stative pogađa za četvrti pogodak u mreži Milana i prolazak Atletica u četvrtfinale Lige prvaka. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter