Baderna: Usmrtio beskućnika (51) pa pobjegao s mjesta nesreće


U teškoj prometnoj nesreći koja se danas oko 11.45 sati dogodila na cesti između Baderne i Svetog Lovreča, kod skretanja za mjesto Čehići, poginuo je Zoran Babić (51) iz Svetog Lovreča, neslužbeno doznajemo. Vozilo koje je sudjelovalo u nesreći, odnosno vozač koji je udario u pješaka Zorana Babića, pobjegao je s mjesta nesreće.

U ranim poslijepodnevnim satima policija je ušla u trag osobi koja je skrivila nesreću te je vozač uhićen i odveden na ispitivanje. Neslužbeno doznajemo da je pješaka usmrtio vozeći Fiat Doblo. Uz cestu su navodno ostali neki plastični dijelovi oštećenog retrovizora.

Nesreća se dogodila u blagom desnom zavoju u smjeru Svetog Lovreča, a tijelo je pronađeno sa desne strane, van kolnika. Nesretni Babić očito se pješice kretao iz smjera Baderne prema Svetom Lovreču kada je u blagom desnom zavoju na njega naletjelo vozilo. Porečka Hitna pomoć je na mjestu događaja u ovom slučaju mogla samo utvrditi smrt.

Policija je odmah po dojavi zatvorila dionicu od Baderne do Svetog Lovreča, a promet se odvijao otežano, okolnim pravcima.

Na cesti se radi izrazito jake kiše nisu vidjeli nikakvi tragovi kočenja ili bilo kakvih dijelova koji otpadnu uslijed udarca, već je nešto nađeno uz cestu. Na mjesto događaja je upućen i Mirko Grujić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Da se radi upravo o Zoranu Babiću, beskućniku koji živi na relaciji Baderna - Sveti Lovreč, kazali su nam mještani Baderne. Naglasili su nam da je Babić, odnosno Zoki, kako im je bio poznat, bio dobar radnik i rado je svima kojima je trebalo pomagao. Iako je bio beskućnik, bio je cijenjen među mještanima u okolici Baderne i okolice. (NAPISAO I SNIMIO Mateo SARDELIN) 


Podijeli: Facebook Twiter