Baderna: Svijeće za poginule mladiće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na mjestu pogibije 22-godišnjeg Stivena Mrgana iz Vele Trabe i 20-godišnjeg Stefana Brajkovića iz Brajkovići u Baderni prijatelji i obitelj postavili su svijeće.

Prema policijskom izviješću nesreća se dogodila kada je automobil fiat punto u kojem su bili Mrgan i Brajković iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu kolničku traku i podletio pod kamion. Razlog zašto je vozač skrenuo na suprotnu traku nije poznat.

Za potrebe otklanjanja kamiona trebalo je očistiti tridesetak metara šume i raslinja da bi se tegljač odvukao po ravnom djelu natrag na kolnik.

Nesreća se dogodila u petak u 5.30 sati u mjestu Baderna. Dvojac se, kako smo doznali, vraćao kući sa zabave u Vrsaru ili okolici te je dolaskom u blaži lijevi zavoj kod autobusne stanice u Baderni u smjeru Pazina prešao na suprotnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao tegljač.

Vozač tegljača 42-godišnjak iz Pazina, prema riječima Eugena Hrvatina, vlasnika kamiona, opazio je da vozilo iz suprotnog smjera lagano krivuda po kolniku no nije očekivao da će u zadnjem trenutku podletjeti pod prednji dio tegljača.

Sraz teretnjaka i malenog punta bio je koban za vozača i suvozača koji su na licu mjesta preminuli.

Cesta od Tinjana do Baderne je nakon nesreće bila zatvorena oko pet sati zbog očevida i otklanjanja kamiona te onoga što je ostalo od crvenog punta. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter