Badelj poceo, Morales završio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjeni incidenata Bad Blue Boysa koji su u cetvrtak harali Temišvarom, a uoci utakmice i na stadionu Dan Paltinisanu, cime je u pitanje bilo dovedeno i odigravanje dvoboja, "Dinamo" je na prvom gostovanju u skupini A Europske lige u Temišvaru pobijedio istoimenu rumunjsku momcad te tako ostvario prvu pobjedu u prvoj fazi natjecanja, ublaživši tako loš dojam nakon domaceg poraza od "Anderlechta" (0:2) u prvom kolu.

"Dinamo" je naceo "Temišvar" pogotkom Badelja u ranoj fazi utakmice. U prvoj od nekoliko šansi "modrih" u prvom poluvremenu, vec u 8. minuti poentirao je Badelj, koji je kasnije asistirao Sammiru za drugi pogodak, a treci je djelo trenutno najboljeg strijelca hrvatskog prvenstva Moralesa. Hrvatski prvak utakmicu je poceo jednom od dvije ocekivane promjene u pocetnom sastavu, Dimitriosa Papadopoulosa zamijenio je Ilija Sivonjic, koji je opravdao povjerenje trenera Krunoslava Jurcica, kao i Sammir, na ciju je poziciju u startnoj postavi vrebao Calello.

Za pocetnu prednost "modrih" kljucna je bila 8. minuta, kada je Badelj, na asistenciju Sivonjica, ali uz dvostruku pripomoc igraca Temišvara, matirao Pantilimona. U prvoj polovici utakmice imao je "Dinamo" još prilika, medu kojima valja izdvojiti dva pokušaja Sivonjica. U 11. i 22. minuti snažnim udarcima s više od 16 metara pokušao je svladati vratara domace momcadi, ali je u dva, tri navrata na ozbiljne i uspješno odradene intervencije bio primoran mladi "Dinamov" cuvar mreže Filip Loncaric.

Premda su "modri" otputovali u Rumunjsku prilicno optereceni cinjenicom da je jedna od glavnih odlika "Temišvara" "betonska obrana", jer ta momcad prima vrlo malo pogodaka, ta pretpostavka "poništena" je vec u sedmoj minuti nastavka. Badelj je prošao po lijevoj strani te povratnom loptom proigrao Sammira u sredini šesnaesterca koji je matirao Pantilimona za prednost "modrih" od 2:0. "Dinamo" je utakmicu rezultatski "zatvorio" vec u 59. minuti, kada je Morales solo prodorom stavio tocku na "i" za konacnih 3:0.

Stadion Dan Paltinisanu. Gledatelja: 7.000. Sudac: Rasmussen (Danska). Pomocnici: Wulff, Hog, Hermansen, Svendsen (svi Danska). Strijelci: 0:1 Badelj (8'), 0:2 Sammir (52'), 0:3 Morales (59'). Žuti karton: Badelj, Lovren (Dinamo).

TEMIŠVAR:
Pantilimon, Bonfim, Nibombe, Alexa, Mera, Art. Karamyan, Arm. Karamyan (od 46. Parks), Curtean (od 69. Magera), Ionescu (od 55. Bourceanu), Goga, Bucur.

DINAMO: Loncaric, Etto, Lovren, Kovac, Cufre (od 60. Barbaric), Badelj, Vrdoljak, Sammir, Morales (od 83. Calello), Sivonjic (od 74. Papadopoulos), Mandžukic.


Podijeli: Facebook Twiter