Badelj i Pjaca: Uvjeti za trening u Rovinju savršeni

Marko Pjaca (M. MIJOŠEK)
Marko Pjaca (M. MIJOŠEK)

Drugog dana boravka hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju  jutarnji trening trajao je nešto kraće, a pred novinarima su se pojavili Marko Pjaca i Milan Badelj.

Napadač Marko Pjaca svoj je poziv zaslužio vrlo dobrim igrama u Dinamu i to na lijevoj strani napada, dok se na pripremnoj utakmici protiv Moldavije u Koprivnici pojavio na onoj suprotnoj desnoj strani.

- Malo je teže igrati na desnoj strani kada cijelu sezonu igraš na onoj drugoj strani igrališta i stvori se neka vrsta automatizma u kretanju i primanju lopte. No, nekoliko puta sam se zamijenio s Perišićem tijekom igre i vjerujem da neće biti problema što se toga tiče. Uostalom, izbornik nam je rekao da slobodno zamijenimo strane ako osjetimo potrebu za tim i mi smo to iskoristili. Vjerujem da je bilo dobro - uz osmijeh je rekao Pjaca.

No dobra nije bila realizacija, samo 1:0 protiv Moldavije ne ulijeva povjerenje pred odlazak u Francusku, iako u subotu slijedi nova prilika protiv San Marina.

- Nažalost, protiv Moldavije je nedostajalo golova, no igra nije bila loša, a ni ulazak u prilike. Nedostajala je realizacija, no sada smo u toj fazi priprema kada su teške noge pa griješimo gdje ne bi trebali i vjerujem da ćemo to popraviti.

Pjaca se prilično brzo "probio", kako u klubu tako i u reprezentaciji, i iako je jedan od mlađih igrača, prilično dobro kotira kod izbornika.

- Pa trudio sam se cijelu sezonu u klubu, radio za to, sada sam u prvoj utakmici bio u prvoj postavi, što ne znači da imam zagarantirano mjesto, već da se moram i dalje dokazivati. Što se tiče učenja od suigrača koji su stariji i iskusniji, onda mogu reći da od svakog pomalo mogu nešto naučiti, ali prije svega od napadača Ivana Perišića koji igra na mojoj poziciji i od Marija Mandžukića.

Pjaca je pohvalio uvjete koje "kockasti" imaju u Rovinju.

- Savršeno je, i teren i hotel su u najboljem redu. Na javnom treningu bilo je dosta ljudi, dobra atmosfera, ugošćeni smo na najbolji mogući način i tu nema prigovora - zaključio je Pjaca.

Na Pjacu se nadovezao i Milan Badelj govoreći o sjajnim uvjetima treniranja.

- Uvjeti su perfektni i samo nastavljamo tamo gdje smo stali u Sv. Martinu na Muri. Treniramo dobro, ozljede nas zaobilaze i nadam se da će tako biti, ne samo do kraja priprema za Europsko prvenstvo, nego do samog njegovog kraja.

O vlastitim očekivanjima i doprinosu reprezentacije se ne zamara.

- Ne zamaram se time. Imamo izrazito kvalitetne igrače u veznom redu i sad ovisimo o sustavu i taktici koju izbornik odabere za svaku pojedinu utakmicu. Naravno da bi volio igrati, ali i ako ne budem igrao, čekat ću svoju priliku na klupi.

Osvrnuo se i na pritisak kojega igrači osjećaju čekajući konačni popis igrača za EURO.

- Mišljenja sam da svi koji su pozvani na pripreme zaslužuju odlazak u Francusku, ali je to nemoguće. Sjećam se proteklih priprema i velikog pritiska jer svaki igrač svoju pogrešku gleda kao nešto odlučujuće, kao nešto što će ga maknuti s popisa.

Prva utakmica s Turcima na rasporedu je za 13 dana, a Badelj će podcrtati jedno ime.

- Hakan Calhanoglu. S njim sam igrao u Njemačkoj i fenomenalan je mladi igrač na kojeg ćemo morati jako dobro paziti.

Badelj je trenutno igrač Fiorentine gdje mu je lijepo i ne bi imao ništa protiv da tamo ostane i dalje, iako sa sigurnošću ne može tvrditi da će se to dogoditi. Kao što se ne može tvrditi da on i ostali reprezentativci ne misle o proteklim ružnim zbivanjima u Parizu.

- Teško je ne misliti o tome, teško je da se izoliraš od takvih stvari. Stvarno je ružno sve što se dogodilo, ali ja sam uvjeren da se tijekom prvenstva neće dogoditi ništa i da će svi navijači koji dođu bodriti reprezentaciju uživati i pričati samo o nogometu – zaključio je Milan Badelj. (B. VIDULIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter