Bad Blue Boysima 16 godina i 9 mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je presuđeno devetorici Bad Blue Boysa koji su bili optuženi za napad na autobus pun grčkih državljana koji su došli u Hrvatsku na utakmicu Dinama i PAOK-a. Osmorica su proglašena krivim te im je dosuđeno od dvije do dvije i pol godine zatvora, a jedan je mladić oslobođen

Grupa od 40-ak zagrebačkih huligana prije dvije godine je kamenjem i bakljama presrela i napala autobus pun grčkih državljana koji su došli na utakmicu Dinama i PAOK-a u Zagreb. Devetorica pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys optužena su za općeopasnu radnju iz mržnje kojom su ugrozili živote putnika i imovinu navijača PAOK-a.

Dvije godine nakon incidenta, na Općinskom sudu u Zagrebu donesena je nepravomoćna presuda. Prvookrivljeni Gordan Brljević proglašen je krivim te je dobio kaznu zatvora od dvije godine. Iste kazne dobili su Mario Brljević, Damir Demirović, Marko Lonjak, Antun Tomić i Matija Šanrodl. Četvrtookrivljeni Boris Đeferović proglašen je krivim i dobio je kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, a petookrivljeni Dario Cepić osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora. Njihove kazne su veće jer su ranije bili kažnjavani.

Devetookrivljeni Matija Kucek je oslobođen jer protiv njega nije bilo dokazano da je sudjelovao u neredima koji su ugrozili živote grčkih navijača. (Tportal.hr)
 

 


Podijeli: Facebook Twiter