Bace Quartet energiju kanalizira u veselje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bace Quartet (ili Quintet) i njegovi gosti uspješno su se po drugi put u srijedu predstavili pulskoj publici u Domu hrvatskih branitelja u sklopu Jazzbine, pokazavši da im je Balkan, s primjesama bliskoistocnih tonova, još u venama.

Dobro raspoloženi Aleksandar Petrov za tapanom i bubnjevima te šesteroclano društvo nastavili su niz kvalitetnih koncerata na ovogodišnjoj Jazzbini.

Bace i gosti predstavili su novi album "Bez prozor", koji je manje žestok od prvog te su tu žestinu kanalizirali pretežno u vesele tonove. Za takvu lepršavu atmosferu zaslužan je violinist Gazmend Bericha, iako u naslovnoj skladbi drugog albuma upravo njegov instrument pojacava melankolicni ugodaj.

"Bez prozor" cistokrvni je blues te je uz kompoziciju "Neige Grave" Petera Herberta nešto potpuno drukcije od ostalog predstavljenog repertoara.

Herbertova skladba slici ritmickoj vježbi gdje su na bini uz Petrova ostali samo pijanist Vasil Hadžimanov i udaraljkaš Bachar Khalife. Herbert nije mogao stici u Pulu, ali ga je uspješno zamijenio Martin Gjakonovski.

Uvod je poslužio za prisjecanje na prvi album "Guerre Propre" s kojeg su izveli dvije skladbe, a uslijedio je balkanski temperament koji je harmonikom pojacao Aljoš Amet.


Podijeli: Facebook Twiter