Babić: Nema povlaštenih, svima isti tretman

Željko Babić (D. Matić/CROPIX)
Željko Babić (D. Matić/CROPIX)

Svemu unatoč što je bilo izvan planova i kontrole njega i suradnika mu, o tjednoj pripremnoj epizodi rukometne reprezentacije Hrvatske, nerijetko se postavljalo pitanje koliko je izbornik Željko Babić zadovoljan učinjenim? Brojni su uglednici te upućeniji u rukometna zbivanja nakon viđenog protiv izabranih vrsta Makedonije i Crne Gore bili ugodno iznenađeni onim što su "kauboji" prikazali.

Izbornik i društvo iz stožera zasigurno su kritičniji, ponajprije stoga što su s podosta obnovljenim kadrom u stvaranju igre po kojoj će "kockasti" biti prepoznatljivi. O tim promjenama je bilo puno riječi od Babićevog preuzimanja reprezentacije

- Logično je u takvim slučajevima očekivati nešto novo, ako ima potrebe za tim. U širem ćemo kadru imati 28 igrača, bez obzira na dob, odnosno godine. Jedino što smatram važnim je da u svakom trenutku mogu ispuniti ono što se od njih bude tražilo. Neće biti povlaštenih, svi će imati istovjetan tretman.

Samo dokazivanje iz dana u dan, u svakoj od akcija izabrane vrste. To će biti i ostati pravilo i tko ga bude ispunjavao i udovoljavao onome što se traži od njega, taj ostaje u kadru, među odabranima, u suprotnom - nema ga. Osobni i momčadski pristup i radni angažman, te posvećenost reprezentaciji pravila su bez kojih nema ostvarenja onoga što je pred nama - ističe hrvatski izbornik Željko Babić.

Mnogima je jasno da je Željko Babić uz potporu svekolikih članova struke ozbiljno krenuo u promjenu "krvne slike" kod igrača koji su pod stijegom Lijepe naše. Ova pripremna etapa za EP je zaključena, ali igrači od danas nastavljaju raditi svaki ponaosob prema programu koji je do najsitnijih detalja načinjen za svakoga. Na novom ciklusu priprema Babić očekuje igrače u znatno boljem stanju, gotovo potpuno spremne

- Nema i neće biti opravdanja za one koji će na stari način doživljavati poziv u reprezentaciju i nastavak komfornog ponašanja. Želimo li napredak, to mora nestati, što smo igračima dali do znanja. Kratko vrijeme smo zajedno, tako da je teško govoriti o nekim osobitim promjenama, bolje rečeno novinama na kojima ćemo raditi.

Radili smo na tome i kroz tjedan koji je iza nas, ali u dvomjesečnom razdoblju koje je pred nama do početka EP-a, puno je posla. Do tada nam je prioritet stvaranje momčadi i momčadskog duha. Postoje jasna pravila ponašanja i rada koji će nam pomoći da potvrdimo ugled hrvatskog rukometa. Zato je europska smotra prva prilika da se većina igrača, uz već prokušane, pokaže u pravom svjetlu. Uvjerenja sama da ćemo u tome u dobroj mjeri uspjeti - ustvrđuje Babić. (M. GAVRAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter