Babić: Makedonija i Crna Gora po mjeri

Rukometaši su odradili prvi trening u Umagu (M. GAVRAN)
Rukometaši su odradili prvi trening u Umagu (M. GAVRAN)

Zdravstveno stanje dijela igrača navelo je izbornika muške A reprezentacije Željka Babića na određene promjene uoči Croatia Cupa koji će od petka do nedjelje biti održan u Umagu. S prvotnog popisa zbog ozljeda su otpali Ilija Brozović, Jerko Matulić i Ivan Pašić, a umjesto njih su pod zastavu pozvani Krešimir Kozina, Nik Tominec i Ivan Stevanović.

- Ovo nam je dobra prilika da proširimo bazu igrača i stvorimo jaču konkurenciju. Sad ćemo vidjeti te igrače u trenažnom procesu i utakmicama. Dobit ćemo sliku koliko mogu i saznati u kolikoj se mjeri mogu nametnuti u ovom kratkom vremenu - tvrdi Babić.

Hrvatska će u Umagu odmjeriti snage s Makedonijom i Crnom Gorom, a izbornika veseli dobra forma igrača koji u svojim klubovima imaju sve značajniju minutažu

- Pred nama su dvije kontrolne utakmice. Analiza nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pokazala je da postoje određeni problemi kod zonske obrane 6-0. Obrana 5-1 nam je donosila prednost u igri i probat ćemo naći novi model. U pitanju je modifikacija s 5-1 u 6-0 obranu, to je nešto što ćemo isprobati na ovom turniru - dodaje izbornik

Sve je podređeno Europskom prvenstvu koje za dva i pol mjeseca počinje u Poljskoj.

- Razmišljali smo o tome što bi bilo dobro za nas i donijeli odluku koja ima smisla. Makedonija igra slično kao Norveška, ali ima pliću formaciju 6-0 obrane. Crnogorce smo pozvali na Croatia Cup jer igraju 5-1 zonu, a tako igra i Bjelorusija, samo s nižim igračima. Dakle, suparnici u Umagu sliče prvom i drugom suparniku na Europskom prvenstvu. Mi u Poljsku ne idemo na izlet - objašnjava Babić, uz napomenu da Makedonija i Crna Gora konceptualno odgovaraju pripremama za Europsko prvenstvo. Samim time, veći će biti i prag tolerancije.

- Nećemo se obazirati na pogreške i postavit ćemo koncept kako bismo trebali igrati u svim segmentima. Naravno, sve u okviru koji nam vrijeme dozvoljava. Makedonija i Crna Gora nisu iz samog europskog rukometnog vrha, ali su dobre momčadi da pokušamo odrediti taktička kretanja. Zbog toga sam se i odlučio za njih - zaključuje Babić. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter