Babić: Kršan ne smije ovisiti samo o elektrani

Boris Babić (I. RADIĆ)
Boris Babić (I. RADIĆ)

Kršanski IDS objavio je danas da će njegov kandidat za načelnika i nositelj samostalne liste za Općinsko vijeće biti Boris Babić. Kandidat za zamjenika načelnika je Valter Fornažar, a IDS uživa i podršku bošnjačke nacionalne manjine, utjelovljenu u predstavniku Esadu Huskiću, dosadašnjem vijećniku, nestranačkom kandidatu na listi.

Babićev je prioritet oživljavanje zamrlog gospodarstva kroz otvaranje poduzetničke zone te povlačenje sredstava iz EU fondova. "Ne možemo ovisiti samo o plominskoj termoelektrani. Kad ona ne radi dva mjeseca, u Općini je odmah opća opasnost od bankrota, a pri dužem zastoju proizvodnje Kršan se nikad ne bi oporavio", istaknuo je Babić.

Obećao je povećanje studentskih stipendija sa 750 na 1.000 kuna, naknada za novorođene s 4.000 na 5.000 kuna po djetetu, te izdašnije potpore za sahrane, vjenčanja i zlatne pirove. Podcrtao je lošu učinkovitost vlasti, koja je u proteklom mandatu, veli, potrošila 87 milijuna kuna, a u ovu godinu Općinu uvela sa 4,6 milijuna manjka. Kršan, otkrio je Babić, između ostalog neredovito podmiruje obaveze dječjem vrtiću, pa mališanima prijeti ispisivanje, a dva mjeseca kasne i stipendije. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter