Babić debitirao u utakmici s Hajdukom

Mario Babić debitirao u utakmici protiv Hajduka (D. MEMEDOVIĆ)
Mario Babić debitirao u utakmici protiv Hajduka (D. MEMEDOVIĆ)

Završen je ljetni prelazni rok. Nikad prometnije ljeto donijelo je puno promjena u redovima nogometaša Istre 1961. Stari igrači su odlazili, novi su dolazili, pa su onda neki od onih koji su došli brže-bolje opet otišli, sve u svemu u zeleno-žutoj svlačionici nije bila prisutna monotonija.

Kad se početkom rujna ispod svega što je napravljeno podvukla crta, došlo se do brojke od 22 igrača u polju i tri golmana, kadar s kojim će Igor Pamić morati izgurati još ovih 12 kola što su preostala da se odigraju do zimske stanke.

Nije isključeno da još neki igrač, slobodnih papira koji može pronaći novu sredinu i van prelaznog roka, pristigne u redove pulskog prvoligaša, ali ako se to i ostvari, upitno je koliko bi njemu trebalo da se uklopi u momčad i kad bi se na njega moglo računati. Ako pak do toga ne dođe, posljednja lasta koja je ovog ljeta sletjela na "Drosinu" ostat će Mario Babić, 21-godišnjak rođen u Zagrebu.

- U nogometu sam od svoje sedme godine. Krenuo sam u Dinamu gdje sam ostao do kadeta, zatim sam tri godine bio u Zagrebu, nakon čega sam zadnju godinu juniora opet proveo u Dinamu i potom s njima potpisao profesionalni ugovor.

Uslijedio je odlazak na posudbu u Radnik iz Sesveta gdje sam bio dvije godine, tamo me zapazio trener Pamić, pozvao u Pulu i eto me sada u Istri 1961 - prepričao je svoj dosadašnji nogometni put Mario Babić koji je polovicom kolovoza stigao među "zeleno-žute".

Babić igra na poziciji centralnog veznog ili druge špice i za drugoligaša Radnik je u posljednje dvije sezone upisao 54 nastupa na kojima se devet puta upisao u strijelce. Prikupio je i 26 nastupa za mlade hrvatske selekcije i pritom postigao četiri gola.

- Želja mi je da opravdam povjerenje i u Puli se pokažem u što je moguće boljem svjetlu, vidjet ćemo kako će to dalje ići. Dobar sam na lopti, agresivan, tehnički potkovan, imam dobar udarac, dok se s druge strane trebam dignuti prvenstveno što se taktičke strane tiče, što prije prihvatiti trenerove zamisli.

Nisam igrao dugo, od lipnja i malo mi fale utakmice, dok s fizičke strane nema nikakvih problema. Ovdje sam u kratko vrijeme odigrao tri utakmice, jednu prijateljsku i dvije prvenstvene, dobro će mi doći ova pauza da još malo pohvatam konce, istaknuo je Babić.

Babić je pulsku avanturu započeo na najbolji mogući način, debitiravši u domaćoj pobjedi nad Hajdukom kad je u 54. minuti zamijenio Radonjića. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter