Babić: Čekamo da nas ministar Ostojić pozove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić ponovno je danas pozvao ministra zdravlja Rajka Ostojića da zakaže sastanak sa sindikatom te tako spriječi intenziviranje štrajka bolničkih liječnika, koji je trenutačno u mirovanju.

Jučerašnjom objavom u Narodnim novinama stupila je na snagu odluka Ustavnog suda kojom se ukida radna obveza bolničkim liječnicima uvedena 14. studenoga, nakon dvomjesečnog štrajka.

"Tom odlukom štrajk se i formalno nastavlja, ali je do idućeg tjedna u fazi latencije", izjavio je Babić za Hinu. Najavio je da će se vjerojatno idućeg tjedna održati sastanak Glavnog štrajkaškog odbora koji će donijeti odluku u kojem će smjeru štrajk dalje ići, što i kako dalje.

Komentirajući današnju izjavu ministra zdravlja Rajka Ostojića, koji "čeka da ga Babić službeno kontaktira o eventualnim daljnjim aktivnostima", Babić podsjeća kako je javni poziv ministru poslao još 20. prosinca, nakon objave odluke Ustavnog suda.

"Obnova pregovora jedini je način da se spriječi daljnje intenziviranje štrajka. Rado ću se odazvati sastanku, ali zakazivanje sastanka stvar je poslodavca", poručio je predsjednik HLS-a. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter