B-Urban meeting: Hip-hop u Vodnjanu

Vodnjan u znaku hip-hopa
Vodnjan u znaku hip-hopa

Središte Vodnjana bilo je u petaku znaku hip-hopa, breakdancea, grafita i svega vezanog uz hip-hop kulturu, a što je sve objedinjeno u ovogodišnje izdanje B-Urban Meetinga koji je organiziralo Društvo Naša djeca iz Vodnjana. Središnje mjesto zbivanja bila je Rotonda-Bašta u starogradskoj jezgri. Istovremeno su se u Osnovnoj školi Vodnjan održale radionice fotografije i breakdancea nakon čega se krenulo s crtanjem grafita na zidovima Rotonde.

Dok su grafiteri dovršavali svoje radove na zidovima Rotonde, nekoliko koraka dalje, mladi hiphoperi raspravljali su o hip-hopu, njegovoj povijesti i značenju. O povijesti je govorio Toni Flego iz Valbandona, a njegov sugovornik je bio Erik Ušić, jedan od organizatora B-Urban Meetinga. Potom je uslijedilo natjecanje u breakdanceu u kategorijama power moves, jedan na jedan i crew na crew u kojem se natjecalo sedam crewova i dvadesetak breakera. B boy Bestio pobijedio je u kategoriji power moves battle, dok je OGre pobjedio u kategoriji jedan na jedan.

Prije natjecanja nastupila je plesna skupina Saltatrix iz Vodnjana, a prije finala zasvirao je poznati zagrebački hip hop producent Koolade, koji je svirao i nakon finala, a tu je bio i DJ Rinoma iz Vodnjana. Za vrijeme battleova glazbu je puštao DJ WooD, a natjecanje su vodili b-boy Tommy iz Gorice i b-boy Drane iz Vodnjana, a sudili su b-boy El Rock iz Hrvatske, b-boy Alberto iz Italije i b-boy Iron Monkey iz SAD-a koji su vodili i radionice.

Cijeli događaj fotografirali su polaznici radionice fotografije koju je vodio Matteo Cardin nakon čega će se odabrati najbolje fotografije te će se u rujnu ili listopadu u nekoj od vodnjanskih galerija organizirati izložba. Kao podsjetnik na B-Urban Meeting, na Rotondi su bile izložene i fotografije s prošlogodišnje manifestacije.

Manifestacija se održala u sklopu kulturnog ljeta Grada Vodnjana. (M. RADIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter